Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hot wings - kuřecí křidélka KFC

Pokud milujete křupavá a lehce pikantní smažená křidélka z KFC, jistě oceníte recept inspirovaný právě tímto slavným fastfoodem. Ideální je nechat křídla před samotným smažením ještě alespoň hodinu odležet pro dosažení co nejlepší chuti.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 60 minut odležení masa

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 60 minut odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 225 kJ /
3 161 kcal
Bílkoviny213,60 g
Tuky160,59 g
Vláknina18,52 g
Cholesterol 968 mg
Sodík 4,42 g
Sůl10,92 g
Sacharidy206,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu na dvě části. Krok 2: Nejprve smícháme všechno koření. Kuřecí křídla osolíme a částí směsi okořeníme. Necháme je odležet alespoň hodinu. Krok 3: Zbytek koření smícháme s hladkou moukou a solí a vejce vyšleháme s mlékem. Krok 4: Křidélka obalíme nejprve v okořeněné mouce, pak ve vajíčku a opět v mouce. Dobře všechno přitiskneme. Krok 5: Olej zahřejeme na 160 °C, ideálně ve fritéze, aby se křidélka smažila rovnoměrně. Krok 6: Smažíme v rozpáleném oleji pozvolna na nižší teplotě, aby se křidélka dostatečně propekla. Přibližně 10–15 minut. Krok 7: Podáváme s hranolky a oblíbeným dipem.

TIP: Kuřecí stripsy jako z KFC

Zveřejněno 30. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrG0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GrG0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dával jsem si je v KFC v USA.zkoušel jsem tento místní recept, bohužel to nemá chuťove s originál křídly v KFC v USA nic společného.

Křídla dělám stejně, jenom je před obalením pokapu citronovou šťávou. Nechám hodinku odležet a pak osuším a obaluji ve vajíčku s trochou bílého vína a ve stejné směsi koření, které smíchám s 1 hrnkem hladké a 2 hrnky hrubé mouky. Hodně přitlačím a smažím ve fritéze pomalu dozlatova. Recept mám od kamarádky z KFC.

:-)<3:yes: výborný recept, dělala jsem je několikrát a jsou lepší než originál:-K

tatrankopolis 1. 6. 2017 16:08
:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Po delsi dobe repete a opet chutnalo<3!

S kefírem tu má recept Eliza, inspirace Kluci v akci a můžu potvrdit, že kuře je skvělé:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/31855-kureci-menu...

maris: Ono asi butter milk bude spíš podmáslí, možná na to bude i lepší než kefír ;-)

1974andrea: máš pravdu - butter milk je podmáslí. Mně připadá podmáslí jemnější než kefír, tak asi lepší bude;-) Recept jsem vyzkoušela, vím, že to bylo moc dobré, ale jestli jsem použila kefír nebo podmáslí už nevím - vzala jsem to, co bylo v lednici. Myslím, že zásadní rozdíl ve výsledku není.:-)

Musim rict, ze je to jedna z nejlepsich verzi kridelek, kterou jsem vyzkousela. Poctive jsem fritovala, snedlo se cele kilo a pul bez prilohy, jen se zeleninou. Sice to neni uplne "ten" original (chybi mi asi ten konvektomat), ale rozhodne doporucuji.

Foto mam bohuzel jen z procesu, cerstve odlozena do misky, prikladam. Na jakykoliv zaverecny food styling nedoslo, nakonec jsem byla rada, ze jsem si dve tri ukoristila pro sebe:-K.

1974andrea: Před obalením je nutné odstranit kůži, jinak je to nepoživatelné

littlegeorge: Nemyslím si. Pokud se křidélka propékají dostatečně pozvolna a delší dobu, kůže je pod obalem krásně propečená ;-)

Libi, libi, libi, ale porad u nas vede original. Zvlast, kdyz je ten colonel dve ulice od bytu...
Ale urcite vyzkousim, porad mam tu touhu plukovnika pokorit:-).

Tématické fráze:
kuřecí křidélka kfc, hot wings, hot wings recept, hot wings z kfc recept, křídelka kfc, kuřecí křidélka dle kfc, kuřecí křídla jako z kfc, kuřecí křidélka jak z kfc, recept na kuřecí křidélka kfc, kuřecí křídla kfc, křidélka jako z kfc, recept na hot wings, křidélka kfc recept, kuřecí kridla ala kfc, kuřecí křidélka jako z kfc, kfc křidélka recept, kuřecí křidelka, křidélka ala kfc, kridylka kfc recept, kuřeci hot wings

Suroviny:
křídla kuřecí, česnek sušený, cibule sušená, koření oregáno, bazalka čerstvá, tymián, chilli, pepř, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, vejce, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu