Nóbl řezy
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte rumem, polijete čokoládou a ozdobíte kokosem nebo ořechy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 804 kJ / 5 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,16 g |
Tuky | 366,09 g |
Vláknina | 10,44 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 524,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, vejce, máslo a olej smícháme a přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a upečeme.
Krok 2: Na krém nejprve uvaříme kaši z mléka a maizeny. Potom přidáme máslo, moučkový a vanilkový cukr a smícháme.
Krok 3: Na upečené těsto nalijeme polovinu krému, poklademe Koka sušenkami a pokapeme rumem.
Krok 4: Navrch nalijeme zbytek krému a polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Krok 5: Nakonec ozdobíme ořechy nebo kokosem.
Zveřejněno 15. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nóbl řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jkPR
Moje poznámka
Nóbl řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jkPR
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 22 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy s koka sušenkami,
velmi dobré lehké řezy,
krem z maizeny,
maizena,
co je maizena,
nobl koka rezy,
rezy,
výborné krémové řezy,
výborné lehké řezy,
nóbl,
rezy z maizeny,
krém z másla a maizeny,
recepty rezy,
co je to maizena,
puding z maizeny,
noblrezy,
rezy maizena,
noblrezy recept,
rezy recepty,
rezy recept
Suroviny:
cukr krystal,
vejce,
máslo,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
sušenky koka,
rum,
ořechy
Komentáře (23)
Až v postupu se o nich píše!!!!
Jiná hustota?
No, vzhledem k tomu, že pudink je vlastně Maizena + stopové množství barviv a aromat, tak čistě teoreticky můžete mít i pravdu.
Pokud jste posuzovala současně vedle sebe uvařenou Maizenu a pudink a každé bylo jinak husté, přít se nebudu.
Já to zatím takto neporovnával
"Nie je jedno použiť puding a použiť maizenu."
Proč to není jedno?
Když se stane že nemám pudink, tak použiji po Babicovsku to co mám, zpravidla Maizenu či Solamyl