Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložená obložená okurka

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 1450 min Doba přípravy: 1450 min

1450 min (1450 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 206 kJ /
288 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si sklenici s uzávěrem. Okurku škrabkou zbavíme slupky, tak na střídačku, vytvoříme zebru. Pak okurku nakrájíme napříč na jemná kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Krok 2: Smícháme všechny ingredience nálevu (vodu, ocet, pepř, cukr a sůl) – necháme dobře rozpustit cukr i sůl. Krok 3: Do sklenice s uzávěrem naskládáme střídavě vrstvy okurky, které prokládáme kroužky cibule. Vše zalijeme připraveným nálevem a sklenici uzavřeme. Hotovo. Teď jenom počkáme do druhého dne, protože sklenici s okurkami necháme chladit, minimálně přes noc v ledničce.

Zveřejněno 24. 9. 2016

Poznámka autora mojetara

Proč naložená a obložená okurka? Plátky okurky jsou naložené v nálevu, obložené kroužky cibule. Můžete nasadit klasický lihový ocet nebo jablečný, tento recept je s klasikou. A protože to je pokus a ne záležitost na trh, porce je pro dva. Lze znásobit a připravit větší dávku pro celou rodinu. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/nalozena-oblozena-ok...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená obložená okurka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EP3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložená obložená okurka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9EP3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mojetara,tvoje uhorky sa u mna udomacnili.Odkedy poznam tento receptik,tak stale mam uhorku nalozenu v pohari v chladnicke.Super chuti,a je vzdy po ruke,nejaky salatik.:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K

popoluska340: Jsem na tom stejně :-) Pořád jsou v ledničce a pořád ubývají. Tak si to užijme. Díky za zprávu! A fotku!

Moje milá TvojeTaro, píšu Ti z ohořelého počítače a přes plamen, který šlehá z mých útrob, ani nevidím na monitor :-p Jal jsem se vyzkoušet Tvé obložené naložené a musím potvrdit, že je to fajnovost, jen s tím pepřem asi rezonujeme každý na jiném kmitočtu (anebo máme každý jinou lžíci). Ovšem, jak jsem psal, pochutnal jsem si. Příště toho udělám více a pokud by se povedlo, tak nějakou tu sklenici "zapomenu" v lednici a uvidíme, jaké to bude za měsíc :-D

Takže :yes: a více takových dobrot :-Q

Ivosisko: Tak cením odvahu. To především! Lžíci mám takovou, že se do ní vejdou tři lžičky vody i takovou, kam se vejde lžiček pět. Tu první pokládám za normální a takovou jsem použil i na okurku. Tak nevím. Asi mám plechovou hubu a azbestový žaludek. Ale mně to nepřipadlo moc. Jinak pepř v jídle mám raději decentně. To jsou paradoxy. Ať se zadaří i příště :-)

Já se jen tak potichu zeptám, aby mě nikdo neslyšel a nebyl bych tu za třídního nepřítele: s tím pepřem to je OK? :-O

mojetara: já jsem dotaz pochopila tak, jestli není půl lžíce pepře na půlku okurky, 1 cibuli a trochu nálevu velmi mnoho?:-)

Ivosisko: A vida, takhle to je :-) Mně se z toho prsty nekroutily. Záleží na každém, ale přepepřené to prostě nebylo. Bylo to prostě akorát, i ten nálev jsem vypil :-)

cathleen: Není. A to nejsem žádný pepřový šílenec. Ale stačí přece ubrat, třebaže recept tak, jak je funguje a ověřené je to na kuchaři samotném. Chystám další várku :-)

Urcite vyskusam,zaujimavy receptik.

popoluska340: Moc mi to chutná, ale to čekání :-) To čekání stojí za to.:-)

Rozhodně zajímavé :yes:

Tématické fráze:
recepty z okurek, proč se kroutí okurky, naložené okurky, naložené salátovky, naložené okúrky jinak, naložené okurky krouzky, proč se kroutí salátové okurky, recepty z okurky, nalozena salatova okurka, proč se kroutí cibule, okurka s cibulí naložená, nakladané thajské okurky-recept, naložena cibulka, recept na naložené cibulky v láku, náložená cibule, cibule naložená, naložená okurka, okurky salátovky recepty, recept okurka na kolečka a na to cottage, naložené okurky z cibulí

Suroviny:
okurka salátová, cibule bílá, cukr, ocet, voda, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu