Kuře po myslivecku na italský způsob

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 5 + 20 minut 2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

230-250 g kuřecích prsou
180 g žampionů – čerstvé nebo konzervované
180 g shitake – jidášovo ucho, před použitím ho namočíme na 30 minut do vlažné vody
260 g loupaných celých rajčat – konzerva
2 stroužky česneku
5 plátků anglické slaniny
3 větší beraní rohy – mild
6 ančoviček
2 lžíce olivového oleje
100 ml červeného vína
2 stonky rozmarýnu
pepř
bazalka
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Rozehřejeme olej a restujeme maso, aby bylo ze všech stran zatáhnuté.

  2. Nakrájené houby (jidášovo ucho a žampiony) přidáme k masu. Osolíme a opepříme. Přidáme rozmarýn (jehličky ze stonku odebereme). Promícháme.

  3. Přidáme ančovičky a nadrobno nakrájené beraní rohy, které jsou tak středně pálivé, použil jsem naložené (můžete dát pečenou papriku a k tomu přidat jednu nakrájenou chilli papričku). Přimícháme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.

  4. Vmícháme prolisovaný česnek, zalijeme červeným vínem a povaříme.

  5. Dáme vařit špagety do osolené vody.

  6. Přidáme rajčata i se šťávou. Jakmile se prohřejí, rozbijeme je částečně měchačkou (můžete použít i krájená rajčata a třeba ještě trochu rajčatového pyré, záleží na tom, jakou chcete mít konzistenci). Přimícháme nasekanou bazalku.

  7. Vmícháme špagety a podáváme posypané parmezánem. Variantou je, že ze špaget na talíři vytvoříme hnízdo, do kterého uložíme kuřecí směs (pokud milujete parmezán, přistrouhejte ho). Bazalka už je jen ozdobou.

Poznámka

Recept také s fotopostupem krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/kure-po-myslivecku-p... a nebo také video na https://youtu.be/C-Fa6Skp-ss

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 303 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře po myslivecku na italský způsob

  • zizala zizala

    mojetara: :-D Správně. Moje volba je - neplýtvat časem na věci, které za to nestojí.

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    Jitkas: Je to kuře po myslivecku, protože jsem ho takhle pomenoval (ostatně mám k tomu i příběh). Ale každý máme asi jiné představy co to je po myslivecku. :-p

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    zizala: Dost velká chyba! Ale každý máme možnost volby.:-p

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Kure po myslivecku to urcite neni, maximalne "sugo po myslivecku", ovsem diky nekterym pouzirtm surovinam i onen "italsky styl" je diskutabilni .

    Odpovědět

  • zizala zizala

    mojetara: Dál už jsem to ani nečetla :-D

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autorka receptu)

    zizala: JO! Stejně jako anglická slanina :-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-) Houby shitake - "typicky" italská surovina 8-(

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mě by chutnalo:-8:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí prsa po myslivecku kuřecí směs po myslivecku myslivecku špagety kuřecí na italský způsob kachna po myslivecku krůtí po myslivecku italské recepty kuřecí směs kuřecí prsa na italský způsob spagety po myslivecku kuře po myslivecku kuřecí nudlicky po myslivecku kureci stehenni řízky po myslivecku krůtí prsa po myslivecku kuřecí maso na italský způsob špagety po sicilsku rybi file po myslivecku barmske kure kuřecí prsa po po myslivecku spagety a berani rohem bažantí prsa po myslivecku

Zapomněl/a jsem heslo