Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychle naložené okurky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 8. 2008 08:11

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie753 kJ / 180 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy41,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

19. 8. 2017 07:22

Ludmila: Záleží na tom, ako nakladáš. Niekedy som zavárala s nakladačom Dekom, aj doma sme tak robili. Do veľkých 3 l alebo 5 l fliaš a nikdy sme nesterilizovali. Zatvárala som fľaše gumenými veľkými viečkami. Uhorky boli ako lusk celú zimu. Nakladač konzervuje. Len mi išlo na nervy, že občas bolo nálevu málo a bolo treba dorábať a inokedy viac a zvýšilo sa. Potom mi dala susedka tento recept a je to výborné. Bez problémov s nálevom. Prečo ti prekysne...dôvodov môže byť viac. Stačia menej kvalitné uhorky, ktoré začínajú vädnúť, niečo vo fľaši...Ovšem pozor, ak uhorky prekysnú, neznamená to, že sú skazené a treba ich vyhodiť. To len prebehlo kvasenie, niečo ako u kyslej kapusty. Kľudne sa dajú konzumovať, akurát budú kyslejšie. Takže žiadne obavy. ;-)

magdalenka magdalenka

18. 8. 2017 21:45

Ludmila: nedostatočná doba sterilizácie? Neprichytené viečka?
Snáď sa tejaja nenahnevá, že zaskakujem.

Ludmila

18. 8. 2017 21:37

Všechny zdravím...může mi někdo poradit ,proč mi okurky začnou kvasit...nakládané i okurkový salát nastrouhaný do skleniček na zimu...nevím kde dělám chybu.;-(:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 7. 2011 22:50

Tyhle jsem přehlídla;-):yes:

bazalka

5. 8. 2009 15:55

Vidím podobný recept, jako má Yvetka, ale já potřebuji to diabetické sladidlo, tak jsem ho ocenila dříve. Pro sebe vyzkouším i s cukrem. :yes::-p

magdalenka magdalenka

5. 8. 2009 15:51

Tejaja, ja som pochopila, že sterilizuješ, tá koncentrácia octu by to zrejme nezakonzervovala. Doma sme dávali višňový alebo hroznový list, aj chren, ak bol po ruke...Ja som si na tento účel listy zvykla aj zamraziť...Asi to prispieva k zaujímavej chuti, čo ja viem...hlavne aby bol kôpor, bez toho to nejde, tým nešetrím. Práve som si kúpila viazaničku na trhu, idem zamraziť. (Na balkóne mám len petržlen a bazalku, pri pohľade na Tvoje bylinky som zozelenela od závisti...)Želám Ti pekný deň!

tejaja tejaja

5. 8. 2009 15:45

magdalenka, sterilizujem aj ja, len po sterilizácii ihneď vyberám von, aby uhorky boli chrumkavé. Vidíš, hrozno mám na záhrade a nikdy ma nenapadlo vložiť tam vínny list. Ďakujem za radu.:yes:

magdalenka magdalenka

5. 8. 2009 15:38

Mne vyhovuje tiež tento "lenivý" spôsob zavárania, nemusím umývať hrniec od nálevu a nemusím uvažovať čo s prípadným zvyškom. Odkedy som to kdesi počula, už inak ani nerobím. A pretože manžel má rád pikantné, do pohára pridávam 1-2 ks feferónky, aj zopár horčičných semien, aj viničný list (ak splaším). Octu dávam menej, asi 800 ml a zalievam vodou rovno z vodovodu. Sterilizujem.

mariaj mariaj

19. 7. 2009 20:28

tak som vyskúšala dnes niektoré zaváraninové recepty z topreceptov - uvidím po otvorení :-))už sa teším

tejaja tejaja

8. 8. 2008 08:09

vybusna, nie je to až také hrozné, ako to vyzerá:-)a bezpečne ti kyselinu zneutralizuje;-)

vybusna vybusna

7. 8. 2008 21:28

jezismarja to si radsej zapcham nos a napijem sa toho mlieka....

tejaja tejaja

7. 8. 2008 21:08

Na žalúdočnú kyselinu výborne zaberá čerstvá zemiaková šťava, nastrúhaj na jemno zemiaky a vytlač šťavu:-*

tejaja tejaja

7. 8. 2008 18:43

vybusna, prosím, už ma nechaj, neťahaj za každé slovíčko, ani sa nevysmievaj. ;-(Ja som ti len chcela vysvetliť to, čo ťa zaujalo, nič viac a nič menej, nehľadaj za tým nič iné, prajem ti pekný večer:-)

vybusna vybusna

7. 8. 2008 11:22

aha...takze ked budem vkladat recept na alio e olio tak napisem, ze spagety ochutim Ocimum basilicum, vnatou z Petroselinum, a pridam na spic noza Capsicum chinense Jacquin :-D
nic v zlom

tejaja tejaja

7. 8. 2008 09:51

nové korenie = Pimenta officinalis
čirne korenie = Piper nigrum
:-):-));-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: špagety alio olio špagety alio olio recept rychlookurky alio olio naložení okurek jak zamrazit okurky alio olio recept špagety alio recept špagety alio olio zamrazit okurky recept alio olio jak zamrazit kotrč okurky recepty jak zamrazit salátové okurky nakladac na okurky diskuze recept olio alio rychlenaloženeokurky okurky nakladané ihned k konzumaci jak zamrazit kotrče nálev na rychlookurky

Suroviny: okurka čerstvá, mrkev, kopr, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, sůl, cukr krystal, ocet

TopRecepty.cz

Rychle naložené okurky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J68P