Rychle naložené okurky

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 20 názorů

55

Suroviny

Na 1 sklenici ( 7 dl ):
okurky
1 mrkev (na kolečka)
snítka kopru
1 malá cibule (na kolečka)
1 bobkový list
2 ks nové koření
5 ks celého pepře
1 kávová lžička soli
2 lžice krystalového cukru
1 dl octa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do každej fľaše uložíme celé uhorky ( množstvo, koľko ich vojde ), pričom ich prekladáme mrkvou a cibuľou.

  2. Pridáme všetky vyššie uvedené ingrediencie, fľašu dolejeme prevarenou vodou.

  3. Uzavrieme, sterilizujeme 8 minut od začiatku varu.

  4. Po sterilizácii uhorky ihneď vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychle naložené okurky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ludmila: Záleží na tom, ako nakladáš. Niekedy som zavárala s nakladačom Dekom, aj doma sme tak robili. Do veľkých 3 l alebo 5 l fliaš a nikdy sme nesterilizovali. Zatvárala som fľaše gumenými veľkými viečkami. Uhorky boli ako lusk celú zimu. Nakladač konzervuje. Len mi išlo na nervy, že občas bolo nálevu málo a bolo treba dorábať a inokedy viac a zvýšilo sa. Potom mi dala susedka tento recept a je to výborné. Bez problémov s nálevom. Prečo ti prekysne...dôvodov môže byť viac. Stačia menej kvalitné uhorky, ktoré začínajú vädnúť, niečo vo fľaši...Ovšem pozor, ak uhorky prekysnú, neznamená to, že sú skazené a treba ich vyhodiť. To len prebehlo kvasenie, niečo ako u kyslej kapusty. Kľudne sa dajú konzumovať, akurát budú kyslejšie. Takže žiadne obavy. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ludmila: nedostatočná doba sterilizácie? Neprichytené viečka?
    Snáď sa tejaja nenahnevá, že zaskakujem.

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Všechny zdravím...může mi někdo poradit ,proč mi okurky začnou kvasit...nakládané i okurkový salát nastrouhaný do skleniček na zimu...nevím kde dělám chybu.;-(:-?

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tyhle jsem přehlídla;-):yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Vidím podobný recept, jako má Yvetka, ale já potřebuji to diabetické sladidlo, tak jsem ho ocenila dříve. Pro sebe vyzkouším i s cukrem. :yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tejaja, ja som pochopila, že sterilizuješ, tá koncentrácia octu by to zrejme nezakonzervovala. Doma sme dávali višňový alebo hroznový list, aj chren, ak bol po ruke...Ja som si na tento účel listy zvykla aj zamraziť...Asi to prispieva k zaujímavej chuti, čo ja viem...hlavne aby bol kôpor, bez toho to nejde, tým nešetrím. Práve som si kúpila viazaničku na trhu, idem zamraziť. (Na balkóne mám len petržlen a bazalku, pri pohľade na Tvoje bylinky som zozelenela od závisti...)Želám Ti pekný deň!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    magdalenka, sterilizujem aj ja, len po sterilizácii ihneď vyberám von, aby uhorky boli chrumkavé. Vidíš, hrozno mám na záhrade a nikdy ma nenapadlo vložiť tam vínny list. Ďakujem za radu.:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mne vyhovuje tiež tento "lenivý" spôsob zavárania, nemusím umývať hrniec od nálevu a nemusím uvažovať čo s prípadným zvyškom. Odkedy som to kdesi počula, už inak ani nerobím. A pretože manžel má rád pikantné, do pohára pridávam 1-2 ks feferónky, aj zopár horčičných semien, aj viničný list (ak splaším). Octu dávam menej, asi 800 ml a zalievam vodou rovno z vodovodu. Sterilizujem.

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    tak som vyskúšala dnes niektoré zaváraninové recepty z topreceptov - uvidím po otvorení :-))už sa teším

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusna, nie je to až také hrozné, ako to vyzerá:-)a bezpečne ti kyselinu zneutralizuje;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jezismarja to si radsej zapcham nos a napijem sa toho mlieka....

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Na žalúdočnú kyselinu výborne zaberá čerstvá zemiaková šťava, nastrúhaj na jemno zemiaky a vytlač šťavu:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusna, prosím, už ma nechaj, neťahaj za každé slovíčko, ani sa nevysmievaj. ;-(Ja som ti len chcela vysvetliť to, čo ťa zaujalo, nič viac a nič menej, nehľadaj za tým nič iné, prajem ti pekný večer:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aha...takze ked budem vkladat recept na alio e olio tak napisem, ze spagety ochutim Ocimum basilicum, vnatou z Petroselinum, a pridam na spic noza Capsicum chinense Jacquin :-D
    nic v zlom

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    nové korenie = Pimenta officinalis
    čirne korenie = Piper nigrum
    :-):-));-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo