Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-pistáciová bábovka

Dokonale vláčná a jemná bábovka s tvarohem, pistáciovou tyčinkou Deli a broskvemi je skvělý moučník, který vás svou chutí zaručeně překvapí. Pracnější příprava se vám odmění skvělou chutí, a případná návštěva si od vás určitě vyžádá recept.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

bábovková forma o objemu 1,5 l

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 335 kJ /
2 948 kcal
Bílkoviny82,92 g
Tuky125,74 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 624 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy368,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem. Z vajec oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo rozpustíme v mléce (na sporáku nebo v mikrovlnce). Krok 3: Žloutky a cukry vyšleháme do světlé pěny. Přidáme tvaroh, pudinkový prášek a máslo rozpuštěné v mléce. Lehce vmícháme nastrouhanou tyčinku Deli, na malé kousky nakrájené broskve, a nakonec opatrně stěrkou sníh z bílků. Krok 4: Nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

TIP: Jak upéct hrníčkovou bábovku

Zveřejněno 23. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlZy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)Vypadá skvěle určitě vyskouším a máslo má být rozpuštěné vlažné do studenýho mléka ?? Děkuji..:-K

Zdena: já máslo rozpouštím přímo v mléce, ale nesmí to být horké, jen vlažné ;-)

Tak to určitě vyzkouším. Mám doma pistáciový pudink a právě jsem přemýšlela, jak ho využít jinak než jednoduše uvařit. Dcera je šikovná, maminka hodná, že se s námi podělila o dobře vypadající recept. :-K

Tématické fráze:
pistaciova babovka, pistáciová bábovka s tvarohem, recept na tvarohovou bábovku, bábovka s tvarohem a pistaciovym pudinkem, pistaciova cokoladova babovka, pistáciové bábovky, bábovka z pistáciové mouky, bábovky z pistaciemi, pistáciová bábovka recept, deli pistaciová, pistáciová bábovka s deli, pistaciovy puding babovka, pistáciovočokoládová bábovka recept, pistáciová roláda s čokoládovým krémem, deli pistciová, pistáciový pudink recepty, recept pistaciova bábovka, tvarohovopistaciova babovka, recept na pistaciovou babovku, pistciovýpudink a tvaroh babovka

Suroviny:
tvaroh ve vaničce, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, pudinkový prášek, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, sůl, tyčinka deli pistáciová, broskve, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu