Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Houby 0 názorů

Suroviny

4 velké Portobello žampiony
1 a půl hrnku uvařených libovolných polévkových těstovin
100-150 g slaniny
sůl, pepř
2-3 KL Passata di Cipolla
(italská zkaramelizovaná cibulová omáčka)
jarní cibulka, pažitka
olivový olej
proužky tvrdého sýra (ementál, eidam)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nožičky hub odkrojíme, aby vznikla mistička. Vnitřek houby vytřeme olivovým olejem. Připravené uvařené těstoviny do polévky orestujeme na oleji s pokrájenou jarní cibulkou, pokrájenými nožičkami hub a pokrájenou slaninou.

  2. Promícháme s pažitkou. Kloboučky naplníme připravenou směsí a vmícháme „Passata dolce di Cipolla“, což je výborná italská zkaramelizovaná cibulová omáčka. Houby takto upravené vložíme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem a pečeme cca 10-12 minut.

  3. Ke konci pečení položíme na každý houbový klobouček proužky ementálu. Pečeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme s rajčátky a salátem.

Poznámka

Passata di Cipola (můžeme j nahradit zkaramelizovanou červenou cibulí s feferonkami..

https://codnesvariiva.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo