

Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla
Suroviny
- 4 velké Portobello žampiony
- 1 a půl hrnku uvařených libovolných polévkových těstovin
- 100-150 g slaniny
- sůl, pepř
- 2-3 KL Passata di Cipolla
- (italská zkaramelizovaná cibulová omáčka)
- jarní cibulka, pažitka
- olivový olej
- proužky tvrdého sýra (ementál, eidam)
Postup přípravy receptu
Houby očistíme, nožičky hub odkrojíme, aby vznikla mistička. Vnitřek houby vytřeme olivovým olejem. Připravené uvařené těstoviny do polévky orestujeme na oleji s pokrájenou jarní cibulkou, pokrájenými nožičkami hub a pokrájenou slaninou.
Promícháme s pažitkou. Kloboučky naplníme připravenou směsí a vmícháme „Passata dolce di Cipolla“, což je výborná italská zkaramelizovaná cibulová omáčka. Houby takto upravené vložíme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem a pečeme cca 10-12 minut.
Ke konci pečení položíme na každý houbový klobouček proužky ementálu. Pečeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme s rajčátky a salátem.
Poznámka od kuchařky
Passata di Cipola (můžeme j nahradit zkaramelizovanou červenou cibulí s feferonkami..
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla
K receptu nejsou žádné komentáře.