Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla

Suroviny

4 velké Portobello žampiony
1 a půl hrnku uvařených libovolných polévkových těstovin
100-150 g slaniny
sůl, pepř
2-3 KL Passata di Cipolla
(italská zkaramelizovaná cibulová omáčka)
jarní cibulka, pažitka
olivový olej
proužky tvrdého sýra (ementál, eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nožičky hub odkrojíme, aby vznikla mistička. Vnitřek houby vytřeme olivovým olejem. Připravené uvařené těstoviny do polévky orestujeme na oleji s pokrájenou jarní cibulkou, pokrájenými nožičkami hub a pokrájenou slaninou.

  2. Promícháme s pažitkou. Kloboučky naplníme připravenou směsí a vmícháme „Passata dolce di Cipolla“, což je výborná italská zkaramelizovaná cibulová omáčka. Houby takto upravené vložíme do zapékací misky, kterou vytřeme olejem a pečeme cca 10-12 minut.

  3. Ke konci pečení položíme na každý houbový klobouček proužky ementálu. Pečeme, dokud se sýr neroztaví. Podáváme s rajčátky a salátem.

Poznámka od kuchařky

Passata di Cipola (můžeme j nahradit zkaramelizovanou červenou cibulí s feferonkami..

https://codnesvariiva.blogspot.com/

Komentáře k receptu Plněné portobello žampiony s těstovinami, slaninou a Passata dolce di Cipolla

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: žampiony portobello plněné žampiony portobello plněné portobello plněné velké žampiony