Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pomazánka z červené čočky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 571 kJ /
1 331 kcal
Bílkoviny49,83 g
Tuky56,34 g
Vláknina48,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,27 g
Sůl8,10 g
Sacharidy134,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme a necháme okapat. Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme mrkev a za stálého míchání restujeme. Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, sůl, kari a čočku. Krok 4: Směs zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou vaříme asi 20 minut při velmi nízké teplotě, občas zamícháme. Krok 5: Pomazánku necháme vychladnout. Na závěr vmícháme citronovou šťávu, lahůdkové droždí a lžíci olivového oleje.

Zveřejněno 30. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X98v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X98v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ráda připravuji tuto pomazánku, je vynikající, jen to droždí nedávám 🙂

A co to droždí?

Mirka: Mirko promiň, to je z toho, když si to člověk po sobě nepřečte a pak si tady hraju na chytrou.:-D

hosta: Dík za upozornění, vůbec mi nedošlo co tím Mirka myslí.:-)

Super:yes:

Nápad výborný, ale není 20 minut dost, nestačilo by 15 - rozhodně zkusím ;-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
pomazánka z červené čočky, červená čočka pomazánka, pomazánka z červené čočky a mrkve, pomazánka z čočky, pomazánka z červené čočky recept, pomazánky z červené čočky, pomazánka s červené čočky, pomazánka z červené čočky - recepty, pomazánky z čočky, pomazanka s čočky, recept pomazánka z červené čočky, recepty pomázánka z červené čočky, pomazanka z červene čočka, červená čočka pomazánka recept, recept pomazanka z čocky, recepty z červené čočky pomazánka, pomazánka červená čočka, pomazánka z červené čočky kari z droždí, recepty z červené čočky, recepty pomazánky čočka

Suroviny:
čočka červená, voda, olej olivový, česnek, cibule, mrkev, citron, sůl, droždí lahůdkové, koření kari

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu