Louhované kaštánky s tang zhongem
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,68 g |
Tuky | 68,31 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 20,27 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 405,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tang zhong: 50 g hladkej múky rozšľaháme vo vode - 250 g a zahrievame, nevaríme - do 60 stupňov. Prešľahávame a necháme vychladnúť. Dostaneme želatínovitú hmotu.
Krok 2: Do 150 g vlažnej vody vmiešame cukor a droždie, necháme oživiť cca 15-20 minút.
Krok 3: Do 500 g hladkej múky vmiešame soľ, povolené sádlo, tangzhong a s kváskom z bodu 2 vypracujeme plastické cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykysnuté cesto rozdelíme na bulky - ja som mala 16 ks. Prikryjeme a necháme podkysnúť cca 20 minút.
Krok 5: Vodu uvedieme do varu a opatrne po častiach vsypeme sódu - má to tendenciu kypieť.
Krok 6: Do vriacej vody so sódou vkladáme po 3-4 kusoch bulky, varíme z každej strany 20 -30 sekúnd. Vyberieme dierovanou lopatkou na pečiaci papier, alebo fóliu. Potrieme rozšľahaným vajcom, nožnicami nastrihneme a posolíme.
Krok 7: Pečieme pri 200 °C 10 min., potom ešte asi 7 minút pri 180 °C. - ventilátor.
Zveřejněno 17. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Moje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Nejnovější recepty
Pão de Queijo
Přidáno před 55 minutami
Rohlíky I
Přidáno před 4 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 4 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 23 minutami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 35 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 2 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 2 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 2 hodinami
Koláčky z tvarohu
Atairka před 2 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 3 hodinami
Tématické fráze:
tang zhong,
louhovany kaštanek,
louhovaná bulka,
tangzhong
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
sůl,
sádlo,
vejce,
sůl,
voda,
soda jedlá
Komentáře (18)