Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 541 kJ / 1 802 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,30 g |
Tuky | 109,19 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 510 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 160,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily).
Krok 2: Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh. V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Moje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Nejnovější recepty
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 1 hodinou
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 2 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 3 hodinami
Cukeťák II
xSarka před 4 hodinami
Uzená zelňačka
Vašek před 4 hodinami
TOP Banánový chlebík
danila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 5 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 5 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 8 hodinami
Tématické fráze:
kardináluv řez,
kardinálové řezy,
rezy kardinal,
šlehačkové řezy kardinál videorecept,
šlehačkové řezy kardinál,
kardinálovy řezy recept,
recept na kardinálové řezy,
kardinálovy řezy,
kardinál řezy,
řez kardinál,
řez kardinál - recept,
recept na kardinálův řez,
kardinal řež,
kardinálův řez recept,
recepty rezy kardinal,
lehké kardinálovy řezy,
kardinálův řez recepty,
recept na kardinálovy řezy,
kardinálové řezy recept,
recept na řezy kardinál
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
džem rybízová,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)