Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 142 kJ / 11 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,38 g |
Tuky | 486,23 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 2,97 g |
Sodík | 2,42 g |
Sůl | 8,09 g |
Sacharidy | 1 492,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře prochladnout. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink. Krok 3: Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti. Zbylý krém na pomazání korpusu obarvíme potravinářskou barvou, aby ladil s marcipánem a krémem a korpus omažeme. Dáme ztuhnout do lednice. Krok 4: Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vymícháme do chladna a postupně naléváme po krajích na korpus, necháme ztéct po stěně a nakonec nalijeme na střed korpusu a rozetřeme do hladka, Necháme ztuhnout a pak zdobíme marcipánovými sovičkami. Krok 5: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Moje poznámka
Dortík se sovičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kkR
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 25 minutami
Cuketový wrap
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Švestkový džem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Vevik před 14 minutami
Mandlová bábovka s vaječným koňakem
NellaGW před 36 minutami
Hubník s anglickou slaninou
kacaba10 před 11 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Petreli před 12 hodinami
Nekynuté šátečky
Bohunka37 před 12 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
majka-24 před 14 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Lucia81 před 14 hodinami
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 15 hodinami
Kuře na leču
Ivet88 před 15 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort se sovičkou,
dorty se sovičkou
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)