Nejlepší bábovka, co znám!
Bábovka je tradiční český moučník, který je doslova pokladem našich kuchyní. Variant existuje obrovské množství, ale základní receptura nikdy nezklame. Jemné a nadýchané máslově těsto se doslova rozplyne na jazyku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 925 kJ / 5 001 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,63 g |
Tuky | 256,86 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 571,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bábovka, co znám!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLg5
Moje poznámka
Nejlepší bábovka, co znám!
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLg5
Nejnovější recepty
Minimuffinky
Přidáno před 9 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 14 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 7 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 8 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 8 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 9 hodinami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 9 hodinami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 10 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 10 hodinami
Ovocný jogurťák
danila před 11 hodinami
Tématické fráze:
výborná bábovka,
ceska babovka,
nejlepsi slehackova babovka,
bábovka vaněk,
babovka podle vanka,
najlepsia babovka recept,
vynikající babovka,
bábovka roman vaněk,
roman vaněk bábovka,
bábovka romana vaňka,
bábovka podle romana vaňka,
nejlepšíbábovka,
nej bábovka,
najlepšia bábovka,
nejlepsi babavka,
bábovka z pěti vajec,
vyborna babovka recept,
roman vaněk recepty,
nejlepší báovka,
bábovka dusivka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mléko,
máslo,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (37)
Pokud se někomu nepovede, není chyba v receptu...buď se podcení tvorba žloutkové pěny, to musí být opravdu bílá nadýchaná PĚNA, nebo přidání mléka, másla a mouky - máslo musí být rozpuštěné ale zchladlé, přidávám vše postupně na nejnižší rychlost robota do mísy se žloutkovou pěnou, nebo se špatně zapracuje bílkový sníh, fakt jen zlehounka převracet....