Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina bábovka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

23. 3. 2020 19:34

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 730 kJ / 3 999 kcal
Bílkoviny88,79 g
Tuky120,18 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 498 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy632,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

magdalenka

17. 10. 2020 21:29

Veronika.Hrozna: však mu kúp organizér napr. v IKEA

Veronika.Hrozna

17. 10. 2020 20:57

ivulinka: :-D:-D:-DUž mám objednáno , formu na dort a bábovku průměru 26 cm a jednu na srnčí hřbet. Manželovi stačí ty, co mi vzal do sklepa na třídění šroubků. ;-) Všude měli jenom průměr 20 cm , ale nakonec se zadařilo. :yes:

ivulinka

17. 10. 2020 20:04

Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D:yes:
fotka sady: https://www.mall.cz/i/15787150/800/800...možná by z toho měl i něco manžel:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna

17. 10. 2020 19:50

ivulinka: Já mám klasiku jen jednu, ale mně se právě tato tvoje líbí. Manžel ví co má koupit! Mně je manžel krade, hlavně ty na biskupské chlebíčky, srnčí hřbet a dá si do nich šroubky! Viz. recept na šodó chlebíčky , jak jsem pekla recept od Casina !!!!:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna

17. 10. 2020 19:44

hospodyne: Moc děkuji, myslíš, že to je nový typ? Jdu hledat. ;-)

ivulinka

17. 10. 2020 18:35

Veronika.Hrozna: formu mám ze sady, dostala jsem ji od manžela kdysi ke svátku...byla tam forma na biskupský chlebíček, forma na koláč s vlnkovým okrajem a kulatá forma s průměrem 26 cm, do které mám rovné dno a bábovkové dno. V bábovkové formě peču raději než v klasické, je to sichr, obvod se dá povolit a roztáhnout, když se bábovce nechce ven a taky se líp upeče. Bábovky pečené v klasické formě jsou ale hezčí.

hospodyne

17. 10. 2020 16:57

Veronika.Hrozna: zadejte si do vyhledávače " forma na bábovku rozkládací" a můžete vybírat:-K:-K

Dajda

17. 10. 2020 16:30

Veronika.Hrozna: Může být stará (cca 30 let) nebo ještě starší. Většinou jde o formu s 2 odpínacími dny, jedno je dortové, druhé bábovkové. Střed nemusí být k formě připevněn. Je na větší objem těsta, například na šlehačkovou bábovku, která je tu uvedena. Je to spíše věnec než bábovk- bezvadně v ní vypadá tvarohový želatinový dort s ovocem a piškoty. Myslím, že by se ještě dala koupit někde, kde mají klasiku. ;-)

Veronika.Hrozna

17. 10. 2020 16:15

ivulinka: Ta forma je stará, nebo nová? Já ještě takovou neviděla a moc se mi líbí a má velký střed, takže se rychleji upeče !
Formu s tím malým středem peču až 55 -60 minut.

ivulinka

17. 10. 2020 12:17

Eja57: Děkuji:-K
Cukr doplním;-)

Eja57

17. 10. 2020 12:03

ivulinka: ta je krásná:yes:
citronovou kůru taky dávám a ještě maličko vanilky....hezký jednoduchý recept, jen bych pro začátečníky v receptu zmínila, že cukr krupice

ivulinka

17. 10. 2020 11:54

Děkuji za recept, přidala jsem jen strouhanou citronovou kůru. Přikládám fotku, aby recept nebyl bez fotky a bodík:-8:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maminčiny recepty bábovka se šlehačkou

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, šlehačka

TopRecepty.cz

Maminčina bábovka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A4jj