Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z červené řepy

Překvapivě dobrou bábovku připravíme z velice netradiční suroviny. Tou je červená řepa, která dokonale zvláční a obarví těsto. V kombinaci s vanilkou a kakaem upečeme lahodný moučník, u kterého snad nikdo nepozná, že je ze zeleniny.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zridkavesela zridkavesela

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby vaření a chlazení řepy

95 min (50 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby vaření a chlazení řepy)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 145 kJ /
5 532 kcal
Bílkoviny94,60 g
Tuky356,40 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 813 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy467,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu důkladně omyjeme a uvaříme do měkka. Když je studená, oloupeme ji, nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Přilijeme olej a ještě jednou rozmixujeme. Krok 2: Všechna vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme řepu a přidáme zbytek ingrediencí. Krok 3: Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vzniklé těsto vlijeme do formy. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Pečeme při 180 °C asi 45-55 minut.

TIP: Moučníky z červené řepy

Zveřejněno 29. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpOE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OpOE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná bábovka,peču už po několikáté,vždy hned zmizi:-8:yes:

Vynikající bábovka, akorát jsem nahradila špaldovou moukou a třtinovým cukrem a všem velmi chutnala. Pro úspěch dnes peču již po několikáté a jistě ne naposled. :yes:

Jedla jsem dortik z cer. repy a je vynikajici,vlacny

Jakou má bábovka chuť? Není v ní cítit zemitost řepy? Ráda dělám buchty z mrkve,cukety, dýně a tak. Ty ale nemají takovou tu zemitost v sobě. Děkuji za odpověď :-)

srettka: taky jsem se bála, že bude cítit zemitostí, ale cítit tam opravdu není :) a chutná výborně, jako bábovka klasická, jen je vláčnější :)

zridkavesela: Tak to vyzkouším. Jen v bezlepkové podobě:-)a jsem fakt zvědavá :-*

No tak já jsem vyzkoušela spoustu nápadů doposud jen po cuketu ! asi tak jak kdekdo . Řepu teprve vyzkouším až nyní .
:-)

Tématické fráze:
bábovka z červené řepy, bábovka s červenou řepou, recepty z červené řepy, červená řepa recepty, babovka z repy, červená řepa bábovka, bezlepková buchta z červené řepy, babovka s červené řepy, bábovka červená řepa, bezlepková bábovka z červené řepy, bezlepkový dort z červené řepy, červená řepa recept, bábovka z červené řepy recepty, koláč, buchta, bábovka z červené řepy, řepa bábovka, červena řepa bábovku, bábovka s řepou, bezlepkový koláč z červené řepy, červena řepa recepty-, pečivo z červené řepy

Suroviny:
řepa červená, olej slunečnicový, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, kakao, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu