Jablkový piškot

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

Suroviny

4 vejce
180-200 g cukru krupice (podle kyselosti jablek)
260 g polohrubé mouky
5 lžic horké vody
200 g hrubě strouhaných jablek (cca 2 ks)
hrst rozinek
mletá skořice
1/2 balíčku prášku do pečiva
meruňková marmeláda
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Během šlehání přidáváme postupně vodu po lžících.

  2. Do ušlehané směsi pomalu zamícháme vařečkou mouku s práškem. Z jablek lehce vymačkáme šťávu .

  3. Smícháme je se skořicí a rozinkami. Nakonec je lehce zapracujeme do těsta. Těsto rozprostřeme na plech (30x40) s pečícím papírem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. do růžova. Vychladlý piškot rozkrojíme na půl, potřeme marmeládou a spojíme.

Poznámka

Pokud budete chtít piškot vyšší a nepromazávat jej, zvolte menší plech.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkový piškot

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Hedwika: Děkuji..:-K:-K

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Dnes jsem se do buchtičky pustila. Skořici jsem smíchala s moukou a práškem do pečiva, připadalo mi to pohodlnější. Dala jsem na plech 20x30, neboť jsem měla lenivou náladu a nechtělo se mi promazávat (podle rady). Příště dám více jablek, protože se rodinka ptala, jestli jsem tam nezapomněla dát jablka, neboť jsem dopředu oznamovala, že budu dělat jablečnou buchtičku.

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    hadravovaa: Děkuji za pěkný komentář a nápady...:-K;-)

    Odpovědět

  • hadravovaa hadravovaa

    toto je velmi vděčná buchta, znám ji už řadu let/asi 30/ a mohu jen doporučit - dělala jsem povětšinou s vykrájených padavek nebo potlučených jablek, poměr surovin mám trošku jiný a do těsta jsem dávala ještě olej a povětšinou nedávala rozinky/syn je nemá rád/ když nebyl pdp tak jsem dala sodu bicarbonu nebo pdp perníkový, někdy bez skořice nebo s pernik.kořením - rozdíl s týmto receptem je že marmeládou jsem natírala vrch ještě horké buchty vytažené z trouby/nemusela být zrovna merunková, ale líp to jde s marmeládou trochu řidší ne úplně tuhou/ a ted ty variace - hned ještě posypat ml.ořechy nebo strouhaným perníkem, nebo ničím a nechat vystydnout a pak polít/postrašit/ čokoládou, když zůstali čok.figurky ....:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: piškot s jablky jablkový piškot jablkový piškot

Zapomněl/a jsem heslo