Labužo krém (z bílků)
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 364 kJ / 1 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,90 g |
Tuky | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 198 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 250,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!
Krok 2: Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme do varu. Poté snížíme teplotu na minimum. Z hmoty uvaříme sirup, jestli je hotový, zjistíme tak, že ho kápneme do studené vody. Správný sirup bude ve vodě držet tvar, dají se z něho formovat kuličky (viz. foto).
Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme. Krok 3: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu.
Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně). Krok 4: No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.
Tato konzistence vznikne zhruba do 15-ti minut. Když to máme hotové, přidáme do sirupu trošku kyseliny citronové. Sirup pořádně rozmícháme. Krok 3: Bílky vyšleháme na tuhý sníh, horký sirup pomalu vmícháme do tuhého sněhu.
Směs je potřeba nechat vychladnout, avšak při tom ještě cca 15 minut míchat. Nejlepší místo při míchání je při otevřeném okně nebo někde v chládku (já to dělala na balkoně). Krok 4: No a teď by to mělo být pěkně ztuhlé a můžeme podávat např. s ovocem, nebo s posypaným kakaem.
Zveřejněno 8. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Labužo krém (z bílků)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEJ9
Moje poznámka
Labužo krém (z bílků)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AEJ9
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 18 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 20 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s patizonem
Fulda před 19 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vaha 1972 před 24 minutami
Vrstvený salát
Anche před 57 minutami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Anche před 1 hodinou
Vepřová kýta à la hovězí znojemská roštěná
Anche před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
adrika2 před 1 hodinou
Kuřecí prsa s omáčkou
AliceKaiser před 2 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 7 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 7 hodinami
Tématické fráze:
bílkový krém,
krém z bílků,
krem s bilku,
recept na bílkový krém,
bílkový krém recept,
recept na krém z bílků,
krém s bílkem,
jahodový krém z bílků,
bilkovi krem,
recepty co s bílky,
krém s bilky,
krém bílků,
jak udelat krem z bílků,
jak na bílkový krém,
bílkový citronový sníh,
kremy z bílků,
belkovy krem,
bilkovy krém se sirupem,
bílkový sníh,
sněhový krém na koblihy recepty
Suroviny:
cukr krystal,
bílek,
voda,
kyselina citronová
Komentáře (13)
To je poněkud nešťastně formulováno
Ano, rozvar se sice pomalu (tenkým pramenem) vlévá do sněhu, ale sníh se současně intenzivně šlehá (buď ve šlehači, nebo metlou ručně )
***
No, když ale k receptu dáte ještě doušku na zdroj receptu, tak se na vás nikdo křivě ani nepodívá, natož aby vám řek´ křivého slova...
Citron - par kapek- se pridava do cukroveho rozvaru ke konci.
Pro ty, kteri maji kuchynsky teplomer na vareni, rozvar se privede na teplotu 120°C a pak zasleha do bilku.
http://tojenapad.dobrenoviny.sk/najlepsi-bielkovy-..., pokud opravdu nejsou tvoje, budou muset být smazány, buď tebou nebo některou moderátorkou.