Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Tatarák" z tvarůžků a camembertu

Ti, kdo patří mezi milovníky aromatických sýrů, určitě ocení tuto netradiční úpravu kombinace dvou z nich - výrazných syrečků a jemnějšího camembertu. Nejlépe si "bezmasý tatarák" vychutnáte na horké topince s česnekem, ale bude výborný i s krajíčkem čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 886 kJ /
690 kcal
Bílkoviny56,72 g
Tuky41,11 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,88 g
Sacharidy20,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýry nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme hodně najemno. Krok 2: Přidáme pivo, olej, papriku a všechny zbývající suroviny. Krok 3: Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a chilli. Krok 4: Necháme chvíli uležet. Podáváme s horkými topinkami potřenými česnekem.

TIP: Využití sýrů v kuchyni

Zveřejněno 14. 10. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAKl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAKl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný

Zajímavá obměna klasického masového tataráku :-)

Petik05: Děkuji 😉

Je skvělý, právě jsem ho dodělala na zítřejší oslavu :) Jen jsem nesehnala tvarůžky, tak jsem je nahradila "Syrečkem" od Madety a i tak je to moc moc dobré :)

81zita: Děkuji za zprávu..a doufám, že budou chutnat všem...;-):-K

Realizací Tvého receptu jsem udělala rodince velkou radost:-D. Tvarůžky jsme měli přímo z Loštic:yes:, hořčici jsem dala ruskou, tak již nebylo potřeba nijak kořenit. Super recept:-! Moc za něj děkuji:yes::-K

Zdenka1: Zdeni mám velkou radost, že všem chutnalo..:-) Děkuji za zprávu..;-):-K

Mňam:-QTo teda musela být voňavá dobrota:-KSýry podobného typu se velice dobře strouhají na struhadle potřeném olejem:yes:

Anna Kocikova: ;-) Ivace64: ;-) Děkuji..:-K:-K

mika59: :-K

<3Manzel rad dela syrove pomazanky a taky Camembert strouha.;-)

<3Moc pekny tataracek,to bude chutnat hlavne manzelovi,ale nam ostatnim urcite taky:-K:yes:

"Sýry nastrouháme..."
No, pokud někdo dokáže nastrouhat Camembert, pak se jedná o kouzelníka, nebo se nejedná o Camembert :-D

Eja57:
Jj, měl jsem na mysli originál v konzumní zralosti.
No, je to podobné jako porovnávat Gorgonzolu a Nivu, že :-)

mika59:
Vyfoceným německým "camembertem" se mnohé vysvětluje. Diky a nedělám si srandu:-)

Frantiska:
"Ujíždím" na Camembertu který když ho rozkrojím tak má tendenci drhnout mi:-)

mika59: včera jsem taky měla syreček chvíli v chladu a pak se výborně krájel. Dělám to vždy, když tyto sýry strouhám, takže bezva nápad Miládko a asi vyzkouším s tím, co doma mám taky:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Super!:-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
tatarák ze syrečků, tatarák z tvarůžek, tatarák z tvarůžků, sýrový tatarák, tvarůžkový tatarák recept, tatarský biftek z tvarůžků, tatarák z tvarůžek recept, recept na tvaružkový tatarák, tatarak s tvaruzek, tatarák ze syrečků-recept, recepty z tvarůžek, recepty tvarůžkový tatarák, recept tatarák z olomouckých tvarůžků, recept tvarůžkový tataráček, tvarůžkový tatarák s camembertem, tatarák z hermelinu, tatarák ze syrečků recept, tatarák z tvarůžků s pivem, tvarůžkový tatarák, tatarák z syrečků

Suroviny:
sýr tvarůžky kulaté, sýr camembert, cibule červená, cibulka jarní, olej, hořčice, kečup pikantní, pivo světlé, paprika sušená sladká, chilli, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu