Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnové kuře na pomerančích

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny4,54 g
Tuky18,29 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče důkladně omyjeme, jeden rozkrojíme na půl a dále na plátky, z druhého vymačkáme šťávu a pak kůru nakrájíme na tenké proužky. Krok 2: Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek osolíme, okořeníme lžičkou šalvěje, přidáme 2 lžičky rozmarýnu. Dále stáhneme stehna k sobě, celé kuře ze všech stran posypeme zbytkem šalvěje a rozmarýnu a i zvenku mírně osolíme. Krok 3: Do hlubšího pekáče dáme nakrájenou cibulku a jemně nasekaný česnek. Na to položíme kuře, pod křidélka a stehna dáme kousky másla, přidáme kostku Knorr, vodu a pomerančovou šťávu. Na maso dáme proužky kůry z druhého pomeranče a dáme péct pod alobal v předehřáté troubě při 190°C cca 1 hodinu. Krok 4: Poté alobal sundáme a necháme 5-7 minut dopéct nebo než kůrčička nezačne chytat zlatavou barvu. Podávala jsem s kari rýží se zeleninou.

Zveřejněno 6. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzAE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzAE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zajímavá kombinace ! Pomeranč a bylinky ve spojení se štavnatým kuřátkem... to je moje :-8:-8:yes:

Michaela.Koc: já myslím, že po přidání kostky Knorr ....

Michaela.Koc: ale jinak určitě pomeranč + bylinky + kuřecí maso:yes:

Tématické fráze:
kureci prsa na pomerancich v alobalu, rozmarýnove kuře se zeleninou, kuře na pomerančích, kuře s pomeranči a rozmarýnem, kuře na pomerančích recept, kuře na pomerančích celé, kuřecí stehna na pomerančích a rozmarýnu, rozmarýnové kuře, kuře na pomerančích a zázvoru a rozmarýnu, celé kuře na pomerančích

Suroviny:
kuře, rozmarýn sušený, šalvěj sušená, pomeranče, cibule, česnek, sůl, máslo, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu