Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 324,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 5 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 7 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 33 minutami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 1 hodinou
Svačinové sendviče
Kajkajak před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 2 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 4 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 4 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 5 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)