Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 870 kJ / 7 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,21 g |
| Tuky | 324,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 1 030,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do hrnce, ideálně se silnějším dnem, nemusí ale být.
Krok 2: Pomalu zahříváme a stále mícháme. Hmota začne probublávat a musí se míchat, dokud nezačne karamelizovat, lehce hnědnout, trvá to asi 30 minut.
Krok 3: Vylijeme do formy nebo na plech, na pečící papír. Jakmile začne chladnout, nakrájíme ostrým nožem na kostičky a dáme vychladit.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Moje poznámka
Staročeské karamelky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WrLE
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Tématické fráze:
smetanové karamelky,
staročeské recepty,
staroceske rozpíčky,
karamelky recept,
zelníky obalené v cukru,
recept na tofife karamelky
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
máslo
Komentáře (4)