Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká vánoční tvarohová štola

Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká, voňavá po vanilce, či rumu, plná ořechů a kandovaného ovoce.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 122 kJ /
5 048 kcal
Bílkoviny102,41 g
Tuky198,62 g
Vláknina46,50 g
Cholesterol 941 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy689,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh smícháme s vejci, citronovou kůrou, šťávou z citronu a polovinou změklé Hery. Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Ořechy nastrouháme nahrubo, ovoce pokrájíme a přidáme k tvarohové směsi. Krok 2: Přisypeme brusinky a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře prohněteme a vyválíme na obdélníkový plát. Podél jedné strany plátu položíme váleček z marcipánu. Přes něj přehneme kratší a poté delší stranu těsta. Krok 3: Štolu přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve na 170 °C po dobu 30 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 20 minut. Krok 4: Pečeme dorůžova. Během pečení štolu potíráme rozpuštěným máslem (nebo Herou). Po vyjmutí z trouby štólu potřeme ještě jednou máslem (nebo Herou) a posypeme hustě moučkovým cukrem.

TIP: Štóla - jakou letos upečete?

Zveřejněno 22. 12. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA1N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jak dlouho dopředu štolu pečete?

Ivanko, též jsem ji pekla , už 2x. A pro vnučku i z BZL mouky a byly výborné obě.:yes:Top recepty,cz

Potírám máslem s rumem!

Na potírání štoly bych zcela určitě použila pravé máslo, potírat herou by mě nenapadlo, zastávám názor, že není nad chuť a vůni másla, obzvláště u vánočních moučníků.

ivulinka:
mám recept od kamarádky, potírala jsem máslem, ona dává heru, já jsem zvyklá na máslo, jinak je štola je výbornáááá, chodíme na ní. Mám dvě štoly , jednu a jednu.:-K:-*

Tématické fráze:
vanocní stola, nejlepší vánoční štola recept, štola, vánoční tvarohová štola, tvarohova štola, vánoční štola tvarohová, nejlepší tvarohová štola, vánoční štola recept, tvaarohova stola z hery, štola recept, nejlepší vánoční štola, top recepty í-tvarohová štola, tvarohova vánoční štola, nejlepší tvarohová štola recept, tvarohová vánoční štola recept, nejlepší křechká tvarohová štola recept, vànocni š tola, štola s práškem do do pečiva, vánoční štola s tvarohem, priprava vanocni štola

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, máslo, marcipánová falešná hmota, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh měkký, vejce, kůra citronová, šťáva citronová, ořechy vlašské, brusinky sušené, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu