Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněný špaldový koláč

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dejsineco.cz dejsineco.cz

Snadný

Suroviny

Porce: Velikost formy- 23 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 069 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky57,64 g
Vláknina41,90 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy322,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři. Krok 2: Troubu jsem předehřála na 180°C. Do misky jsem prosela špaldovou mouku, udělala do ní důlek a přidala všechny ostatní ingredience na těsto. Těsto jsem trochu promíchala vařečkou, aby se propojilo a poté ho zadělala ručně na vále. Po chvíli hnětení vzniklo perfektní nelepivé těsto (pokud se vám bude moc drobit, přidejte mléko, a když naopak bude moc řídké, přidejte víc špaldové mouky). Krok 3: Těsto jsem natlačila do vymazané formy a na spodní straně propíchala vidličkou. V misce jsem smíchala tvaroh, med, cukr a citronovou kůru. Vzniklou tvarohovou směs jsem stěrkou natřela na těsto. Krok 4: Hrušky jsem omyla, ale neloupala, protože ta slupka na výsledným koláči vypadá dost dobře, ale pokud ji nemáte rádi, tak ji oloupejte. Z hrušek jsem vykrojila jádřinec, nakrájela je na tenké plátky a naskládala na koláč. Krok 5: Koláč jsem pekla 40 minut při 180°C. Po vychladnutí jsem ho ještě posypala mletou skořicí.

Zveřejněno 6. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněný špaldový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OlZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněný špaldový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OlZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
spaldový švestkový koláč, koláč mrkvový kořeněný, kořeněný mrkvový koláč, koreneny kolac, spaldový mrkvový koláč

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, vejce, mléko, máslo, med, sůl, badyán, koření hřebíček, skořice mletá, anýz, prášek do pečiva, tvaroh, cukr vanilkový, med, kůra citronová, hruška, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu