Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,41 g |
| Tuky | 108,63 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 437 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.
Krok 2: Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.
Krok 3: Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle.
Krok 4: Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu.
Krok 5: Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.
Zveřejněno 18. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Moje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 8 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 10 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 11 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 1 hodinou
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 1 hodinou
Pudinkový likér
Merylas před 2 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 2 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 2 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 3 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 4 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 4 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 6 hodinami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 6 hodinami
Tématické fráze:
kuře se zálivkou,
jak naplnit kuře
Suroviny:
kuře,
máslo,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
mléko,
játra,
vejce,
petrželka,
pepř,
sůl,
tymián,
mrkev,
tuřín,
cibule,
pórek,
celer,
vývar,
šťáva citronová,
olej,
pepř,
sůl,
Komentáře (22)
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)
K receptu nejsou žádné komentáře.