Suroviny pro 1
1-10
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 936 kJ / 2 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,42 g |
Tuky | 114,74 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 390,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr utřít do hladka.
Krok 2: Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.
Krok 3: Z bílků a špetky soli ušlehat tuhý sníh.
Krok 4: Do žloutkové směsi přidat po částech mouku s kypřicím práškem a sníh, lehce zapracovat obracením stěrkou a netřít.
Krok 5: Těsto dát na pekáček, třešně do něj zlehka vtlačit, péci na 180 stupňů asi 40 minut. Krájet až za studena.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Moje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažené cukety
UnholyKetty před 25 minutami
Báječný perník
Diviska87 před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 2 hodinami
Cukeťák II
radbastim před 4 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 13 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 13 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 17 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 17 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 17 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 18 hodinami
Tématické fráze:
univerzální bublanina,
jak utrit zloutky do peny
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
třešně
Komentáře (1)