Bublanina X

Suroviny 1-10 porcí

100 g másla
200 g cukru
4 vejce
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a cukr utřít do hladka.

  2. Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.

  3. Z bílků a špetky soli ušlehat tuhý sníh.

  4. Do žloutkové směsi přidat po částech mouku s kypřicím práškem a sníh, lehce zapracovat obracením stěrkou a netřít.

  5. Těsto dát na pekáček, třešně do něj zlehka vtlačit, péci na 180 stupňů asi 40 minut. Krájet až za studena.

Poznámka od kuchařky

Pekáček je 31 x 24 cm.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Bublanina X

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: univerzální bublanina jak utrit zloutky do peny