Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,41 g |
Tuky | 108,63 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.
Krok 2: Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.
Krok 3: Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle.
Krok 4: Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu.
Krok 5: Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.
Zveřejněno 18. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Moje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 7 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 10 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 13 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 15 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuře se zálivkou,
jak naplnit kuře
Suroviny:
kuře,
máslo,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
mléko,
játra,
vejce,
petrželka,
pepř,
sůl,
tymián,
mrkev,
tuřín,
cibule,
pórek,
celer,
vývar,
šťáva citronová,
olej,
pepř,
sůl,
Komentáře (22)
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)
K receptu nejsou žádné komentáře.