Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,41 g |
| Tuky | 108,63 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 437 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.
Krok 2: Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.
Krok 3: Zalít vývarem nebo vodou tak, aby bylo potopené, pomalu vařit do měkka. Kuře cca 120 minut, slepice déle.
Krok 4: Asi 15 min. před koncem varu přidat zeleninu.
Krok 5: Měkké kuře obložit zeleninou a podávat se zálivkou winaigrette.
Zveřejněno 18. 8. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Moje poznámka
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 15 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 16 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 18 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 19 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 7 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 7 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 9 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 10 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 10 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 10 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 11 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 12 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 12 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuře se zálivkou,
jak naplnit kuře
Suroviny:
kuře,
máslo,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
mléko,
játra,
vejce,
petrželka,
pepř,
sůl,
tymián,
mrkev,
tuřín,
cibule,
pórek,
celer,
vývar,
šťáva citronová,
olej,
pepř,
sůl,
Komentáře (22)
Lenunka: Také jsem se trochu divila. Původně jsem kuře s touto nádivkou vařila 90 minut, protože recept uváděl jen "do měkka". Pak jsem ho vyndala na pekáč a pekla při 180°C 20 minut. Když jsem ho rozstřihla, prsní kost ještě pouštěla krev, takže jsem to celé vrátila na dalších 30 minut do trouby. Podobnou úpravu jsem zkusila i s běžnou houskovou nádivkou, kuře jsem ani nezašila, a nic se nerozvařilo.
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
No, kam na to ty lidi choděj
PROČ to opékání
A voda studená, či vřelá?
Bych ptáka bez smažení utopil ve vroucí vodě
***
Pokud se do nádivky místo strouhanky použije "zítřejší" rohlík, pak ve výsledku je to jako nebe a dudy
(tedy při pečení, ale co to udělá při vaření, že? Myslím že nic, ale je to otázne)