Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 593 kJ / 5 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,93 g |
| Tuky | 379,34 g |
| Vláknina | 19,15 g |
| Cholesterol | 2,10 g |
| Sodík | 946 mg |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 436,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni.
Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka premiešame varechou. Počas miešania pridáme aj olej. Cesto premiešame varechou do hladka, aby bolo bez hrčiek.
Pečieme pri 160 C cca 1 hodinu. V mojej rúre to býva zhruba do 55 min. Nie je nikdy na škodu skúška pichnutím špajdle do finalizujúceho cesta.
Použil som 23 cm tortovú formu a spodok bol vystlaný papierom na pečenie.
Korpus rozrežeme na tri časti. Krok 2: Príprava krému: uvaríme si vanilkový puding. Maslo vymiešame do peny. Potom k maslu pridávame vlažný puding a prešľaháme mixérom. Je lepšie keď je puding chladnejší, no pred pridávaním do masla si ho aj tak ešte prešľahám. Všetky suroviny by mali mať stejnú teplotu tj.izbovú. Keď je vanilkový krém hotový, tak k nemu pridáme kakao.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Moje poznámka
Čokoládový dort II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGMz
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční košíčky
Přidáno před 2 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 4 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 5 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 20 minutami
Hrníčková bábovka
Silvik85 před 45 minutami
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 1 hodinou
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 2 hodinami
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 3 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 4 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 9 hodinami
Tématické fráze:
dorty recepty,
recepty na dorty,
čokoládové dorty recepty,
dorty recept,
dort recept,
cokoladove dorty,
recept na dort,
top recepty,
recepty dorty,
recept na dorty recepty,
čokoládový dort recept,
cokoladove dorty fotogalerie,
čokoládový krém do dortu,
čokoládový dort
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej slunečnicový,
mléko,
zlatý klas,
cukr krystal,
máslo,
kakao,
cukr moučkový,
rumové aroma
Komentáře (4)
No, já bych si dal bacha, že aby suroviny na krém měly stejnou (pokojovou) teplotu...
Už i na Slovensku se šlehači říká mixér?