Dobošové řezy
Sladké Dobošové řezy, skládající se z piškotových plátů, které jsou promazané čokoládovým krémem a polité polevou, mají svůj původ v Maďarsku. Jejich chuť je opravdu skvělá a tak se skvěle hodí pro slavnostnější příležitosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 199 kJ / 8 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,94 g |
Tuky | 476,95 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 824 mg |
Sůl | 2,56 g |
Sacharidy | 923,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkú múku preosejem, pridám štipku soli, vajcia a žĺtok, prášok do pečiva, maslo, sódu a spolu so smotanou vypracujem cesto. Cesto treba poriadne vypracovať.
Krok 2: Potom som cesto rozvážila na 5 rovnakých dielov. Každý diel osobitne som vyvaľkala na papieri na pečenie, popichala vidličkou.
Krok 3: Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a každé cesto som piekla 6 min. Upečené pláty som ukladala aj s papierom na seba, aby nevyschli, pokiaľ ich budem plniť. Veľkosť plechu 27x37 cm.
Krok 4: Pripravila som krém. V mlieku som vymiešala pudingy a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť.
Krok 5: Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som postupne vychladnutý puding a napokon roztopenú čokoládu a koňak. Krém som rozdelila na 4 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
Krok 6: Zostavila som koláč. Každý plát som natrela krémom. Zaťažila som ho a na noc uložila do chladničky.
Krok 7: Druhý deň som pripravila polevu, koláč ňou poliala a dala stuhnúť do chladničky. Krájala som horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 3. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobošové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GKX
Moje poznámka
Dobošové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5GKX
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 8 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 4 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 4 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 4 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 5 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 7 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 7 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 8 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 9 hodinami
Tématické fráze:
dobošovské řezy,
doboškové řezy,
bobošovy řezy recept,
dobošovské řezy s krémem,
dobosove pravé rezy,
dobosoverezy,
dobešove řezy recept,
dobošovské řezy recept,
bobošovy řezy,
dobošové řezy z čokolády,
dobosove tezy,
dobsove řezy recept,
dobošové hraběnčiny řezy,
top recepty rezy,
šunkové dobošové řezy,
dobosoby řezy recept,
dobosove rezy cokolada,
recept na dobošovské řezy,
dobosovo řezy s krémem,
dobošové medové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
smetana,
mléko,
pudink kakaový,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda hořká,
koňak,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká,
olej
Komentáře (3)