Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 350 kJ / 7 971 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,36 g |
Tuky | 483,68 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,89 g |
Sodík | 532 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 773,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkú múku preosejem a pridám k nej štipku soli, prášok do pečiva, mäkké maslo a všetko spolu zmrvím. Pridám žĺtky, práškový cukor a smotanu a zmiesim. Cesto dôkladne vypracujem a uložím do chladničky na pol hodinu. Po uplynutí času cesto rozvážim na 4 rovnaké časti. Priamo na papieri ho vyvaľkám a ukladám aj s papierom na seba, pokiaľ všetko nedokončím. Potom zapnem rúru na 180°C a jedno po druhom pečiem 6 min. Upečené pláty opäť ukladám na seba i s papierom a uložím na mriežku.
Krok 2: Pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlaté klasy a vanilkový cukor. Uvarím hustú kašu a nechám chladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam vychladnutý puding po lyžici. Napokon všetko spolu vyšľahám a pridám rum. Krém rozdelím na dve časti a uložím do chladničky stuhnúť.
Krok 3: Zostavím koláč. Na podnos uložím prvý plát cesta a natriem ho horúcim šípkový lekvárom. Ja pláty aj korpusy natieram štetcom len natenko. Na lekvár po stuhnutí natriem polovicu krému a uložím druhý plát.
Do rajnice na sporák dám 4 PL šípkového lekváru a v 50 ml vody vymiešam jahodový puding, pridám do horúceho lekváru a miešam, pokiaľ lekvár nezhustne. Ešte horúci nalejem na druhý plát a položím na to tretí plát. Tretí plát natriem horúcim lekvárom, natriem druhú polovicu krému a uložím aj štvrtý plát. Navrch položím papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 4 kg cukru a koláč uložím na noc do chladničky.
Druhý deň pripravím nad parou bielu čokoládovú polevu, polejem vrch a zarovnám a opäť uložím do chladničky stuhnúť.
Krájam horúcim nožom na rezy. Z predchádzajúceho pečenia mi zvýšila šľahačka, pridala som k nej zbytok šípkového lekváru a ozdobila som vrch ružičkami.
Do rajnice na sporák dám 4 PL šípkového lekváru a v 50 ml vody vymiešam jahodový puding, pridám do horúceho lekváru a miešam, pokiaľ lekvár nezhustne. Ešte horúci nalejem na druhý plát a položím na to tretí plát. Tretí plát natriem horúcim lekvárom, natriem druhú polovicu krému a uložím aj štvrtý plát. Navrch položím papier na pečenie, na to dosku na krájanie a 4 kg cukru a koláč uložím na noc do chladničky.
Druhý deň pripravím nad parou bielu čokoládovú polevu, polejem vrch a zarovnám a opäť uložím do chladničky stuhnúť.
Krájam horúcim nožom na rezy. Z predchádzajúceho pečenia mi zvýšila šľahačka, pridala som k nej zbytok šípkového lekváru a ozdobila som vrch ružičkami.
Zveřejněno 4. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mimóza řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4XL
Moje poznámka
Mimóza řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4XL
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 7 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 8 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 8 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 9 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 9 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 11 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 12 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 12 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 13 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 13 hodinami
Tématické fráze:
mimoza,
mimosa řezy,
izabella řezy,
mimoza recepty,
co je mimoza,
top recepty rezy,
řezy mimosa,
top recepty.cz
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
smetana,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
zlatý klas,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
čokoláda bílá,
olej,
máslo,
smetana,
povidla švestková
Komentáře (6)