Pečené kuře na česneku

dzungila Kuchařka:

Drůbeží maso 2 názory

56

Suroviny

1 kuře
3 paličky česnek
4 stroužky česneku
1/2 kostky másla
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička soli
trochu vody
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře pořádně omyjeme, do dutiny vložíme plátek másla a 4 oloupané stroužky česneku. Pokud je potřeba, svážeme mu nohy k sobě, aby se nerozevíralo, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody.

  2. Zbytek másla rozpustíme a vmícháme sladkou papriku a sůl. Kuře touto směsí důkladně potřeme.

  3. Přiklopené dáme péct do trouby na 200°C a během pečení ho průběžně potíráme směsí másla a koření.

  4. Asi po 50 minutách obložíme kuře přepůlenými neoloupanými paličkami česneku a ještě asi 15 minut dopečeme, aby se udělala kůrčička.

  5. Po dopečení necháme kuře ještě asi 10 minut odpočinout. Všechny šťávy vystoupají k povrchu a pak bude krásně šťavnaté.

Poznámka

Při překrajování česneku se mi některé stroužky od sebe oddělily, ale i ty oddělené jsem dala do pekáče.

Slupky se ve výpeku od česneku oddělí, takže při konzumaci nevadí.

Trochu jsem se toho množství česneku bála, ale přehnané to není.

Výborný sosík a pečený česnek má výtečnou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuře na česneku

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Je to moc dobrý :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Pečený česnek miluju a kuře koneckonců taky, takže bodík musím dát:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo