Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 780 kJ / 5 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,61 g |
Tuky | 322,21 g |
Vláknina | 27,09 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 380,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý a tretí korpus a piekol sa tak isto ako prvý. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
Krok 2: Do misy som dala šľahačku, vajcový likér a zmiešala. Pridala som smotanové pudingy, zmiešala a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala úplne vychladiť .Ešte kým bola vlažná, som ju vyšľahala a tým sa už aj celkom vychladila. Podľa návodu som pripravila želatínu a po lyžici som do nej zašľahala vychladnutý puding. Rozdelila som ho na 2 časti a uložila do chladničky poriadne stuhnúť.
Krok 3: Na máčanie piškót som si pripravila instantnú kávu, pridala som k nej vajcový likér a zmiešala.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim hroznovým lekvárom. Na lekvár som rozotrela prvú polovicu krému. Piškóty som máčala v tekutine a ukladala vedľa seba na krém. Potrela som ich tenkou vrstvou krému a zakryla druhým korpusom. Druhý korpus som natrela horúcim hroznovým lekvárom, uložila zbytok krému a zakončila posledným korpusom. Na noc som koláč zaťažila 4 kg cukru a uložila do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku, ktorú som vyšľahala, vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila vrch.
Zveřejněno 22. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Moje poznámka
Likérové řezy s piškoty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eo2Y
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 10 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 20 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Tématické fráze:
nej recepty likerove špičky,
piškoty recept pod spice,
piškotové řezy,
likérové špice recept,
likérové řezy,
piškotové těsto na řezy,
recept likerove spice,
likérový řez na plech,
likérový koláč,
likerove špičky s piskotami na plech,
likérové špičky na plech recept,
recepty rezy den noc - piškotové sk,
rezy s piskotami,
koláč se sims piškoty,
piškoty pod likér spoce
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
kakao holandské,
šlehačka,
likér vaječný,
pudink,
želatina,
likér vaječný,
piškoty,
džem,
poleva bílá čokoládová,
čokoláda bílá,
máslo,
šlehačka,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká
Komentáře (3)