Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,83 g |
Tuky | 42,93 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 146,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí.
Krok 2: K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut.
Krok 3: Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.
Zveřejněno 24. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o18j
Moje poznámka
Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o18j
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 45 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
višně,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kakao,
rum,
jogurt selský,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)