Višňová zmrzlina II

Merylas Kuchařka: Merylas

3 - 4 porce Ostatní 4 názory

Suroviny

150 g studeného cukrového sirupu
150 g vypeckovaných čerstvých višní
200 g jogurtu (měla jsem 2,5 % tuku)
50 g neslazeného kondenzovaného mléka
pár kapek griotkového nebo punčového aroma - není nutné a možno vynechat
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukrový sirup vyrobíme ze stejného množství krupicového cukru a horké vody, cukr necháme rozpustit a pak dáme do lednice vychladit. Např. 300 g cukru a 3dl (300 g) vody, po částečném zchladnutí dáme do lednice a pak používáme dle potřeby. Sirup se nekazí a je vždy k dispozici.

  2. Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme např. tyčovým mixérem, můžeme procedit přes přes řidší cedník, vlijeme do zmrzlinového strojku a necháme 30 minut míchat. Mám strojek, kde je třeba nechat nádobu před použitím několik hodin v mrazničce, je to příslušenství k robotu Bosch. Pokud není po této době zmrzlina dost tuhá, tak ji vybereme do plastové nádoby s víkem a dáme na necelou hodinku do mrazničky.

  3. Promícháme a podáváme.

Poznámka

Přidávám pod recept jeden velmi podobný od Cathleen.

Další mé recepty najdete tady http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Višňová zmrzlina II

Tématické fráze: domácí višňová zmrzlina višňová zmrzlina višňová zmrzlina recept zmrzlina z višní cukrovy sirup na vyrobu zmrzliny zmrzlina tuhá domaci zmrzlina z visni višnová domácí marmeláda domácí višňová marmeláda recept top recepty višnova marmeláda zmrzlina z marmelády višňová sirup jak udelat visnovou zmrzlinu višnova domaci zmrzlina domaci tresnova zmrzlina visnova tvarohova zmrzlina domácí višnovy sirup recept třešňová zmrzlina recept recept na zmrzlinu jogurtová višnova zmrzlina recept

Zapomněl/a jsem heslo