Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Nepečené a mražené 5 názorů

Suroviny

250 g vypeckovaných višní
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
20 g kakaa
1 polévková lžíce rumu
250 g selského jogurtu nebo 250 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí.

  2. K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut.

  3. Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.

Poznámka

Po létech, kdy jsem musela nechávat místo v mrazničce na namražení nádoby zmrzlinovače a dala se udělat jen jedna dávka zmrzliny, jsem se rozhodla, že si pořídím zmrzlinovač s kompresorem. Prozatím nelituji.

Výhodou naložení ovoce je i to, že směs vydrží v chladu i více než jeden den. Prosypávám cukrem třeba i jahody a rybíz k pozdější výrobě zmrzliny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

  • mika59 mika59

    Merylas: Díky, už jsem zkoušela, není tak hladká, asi si tu mašinku pořídím..:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    mika59: Díky:-K Bez zmrzlinovače se může dát do mrazničky, ale je třeba zhruba každou hodinu promíchávat a vidličkou rozrušovat vznikající ledové krystalky.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva recept, jen když nemám ten zmrzlinovač..:-(

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Lenunka: Díky, pořád experimentuju a tahle zmrzka nám chutná.:-K Jen je hodně moc "nefotogenická". :-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    hmmm, skoro jsem si odřela nos o monitor :-D:-D:-D:-D, jakou mám na to chuť, moc pěkný recept :yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo