Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 686 kJ / 2 315 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 188,40 g | 
| Tuky | 170,43 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 1,13 g | 
| Sodík | 855 mg | 
| Sůl | 1,76 g | 
| Sacharidy | 6,87 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hovězí a vepřové maso pomeleme společně s česnekem (nebudeme tak špinit zbytečně lis na česnek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno (pokud nechceme, aby nám silice z cibule dráždily slzné kanálky, tak dáme na cca 30 minut do mrazáku).
	Krok 2: Do pomletého masa přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, hořčici a vše promícháme. Masovou směs potom zahustíme strouhankou a podle potřeby dochutíme.
	Krok 3: Vedle mísy s masovou směsí dáme misku s vlažnou vodou (v této máčíme ruce - lépe se tak tvaruje mleté maso) a tvarujeme masové koule, které rovnou skládáme do pekáče. Z množství směsi to vychází zhruba kolem 20 - 24 masových koulí, ale záleží na jejich velikosti. Stejný základ použijeme na přípravu sekané.
	Krok 4: Masové koule nebo sekanou podlijeme vodou a dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 - 200 °C. Pokud připravujeme sekanou, tak ji během pečení potíráme bílkem a výpekem.
	Krok 5: Jakmile je masová směs (hmota) hotová, tak ještě za čerstva ochutnám, abych se přesvědčil, že nebudu podávat syrové maso...
Zveřejněno 28. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Masové koule nebo sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLrw
Moje poznámka
					
				
Masové koule nebo sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wLrw
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							masové koule, 
						
						
							sekané maso recepty, 
						
						
							koule ze sekane na smetaně recept, 
						
						
							sekaná koule recept, 
						
						
							koule ze sekane, 
						
						
							sekané koule, 
						
						
							zapečená sekaná koule ze sekané, 
						
						
							sekaná recepty, 
						
						
							sekané masovými koulemi, 
						
						
							hovezi sekana koule, 
						
						
							sekané maso s aivarem, 
						
						
							masová sekaná recept, 
						
						
							masove koule do trouby, 
						
						
							příprava masové sekané, 
						
						
							příprava masové sekané, 
						
						
							recept na masovou sekanou, 
						
						
							příloha k masové sekané, 
						
						
							recept sekaná, 
						
						
							masová sekaná jak péct, 
						
						
							sekana recepty hnětač
						
					
						Suroviny:
						
							maso mleté, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							hořčice plnotučná, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							bílek
						
					
	
			
Komentáře (3)