Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná bavorská buchta se skořicí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min

180 min (180 min příprava)

7. 2. 2010 06:30

Suroviny pro 12

12

Nutriční hodnoty

Energie19 311 kJ / 4 615 kcal
Bílkoviny107,10 g
Tuky133,04 g
Vláknina26,35 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,56 g
Sacharidy734,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

1 hrnek = 237 ml

1/3 hrnku = 79 ml

plech 32x23x5 cm, 36x27x5 cm

Zdroj: Bread Machine Magic, Linda Rehberg & Lois Conway, Irene’s Bavarian Coffee Cake

Toto těsto je univerzální, vhodné na buchty a koláče. Výborně se s ním pracuje, je měkkoučké a křehoučké.

Smetana s cukrem vytvoří karamel a buchta překrásně provoní celý byt. Buchta není žádná krasavice, ale je to dobrota a děti ji přímo zbožňují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Hella

9. 3. 2010 20:17

Když to tak čtu, tak to má cosi velmi společného s http://www.toprecepty.cz/recept/2464-buchta-vanilk..., jen je to méně pracné.

jaja19

9. 3. 2010 19:38

neskutočný koláč!!!! dakujem za recept. :-K len sa po ňom zaprášilo.

Gabina

26. 2. 2010 08:54

Včera jsem pekla, dneska ochutnala a musím říct, že je to vynikající a vláčný koláček. S těstem se výborně pracovalo :yes: Pekla jsem na velkém plechu,

Gabina

12. 2. 2010 09:03

Ivano díky za převod ingrediencí:-K Taky ráda dovažuji;-) Chtěla jsem o víkendu upéct, ale mezi moučníky jsem recept nenašla:-O Až teď koukám, že je u DP, ale už jsem si ho vytiskla:-D

Ivana64

11. 2. 2010 23:30

Díky. Škoda, žes velikost plechu nenapsala hned, mohla jsem si ušetřit drhnutí trouby. :-//
V postupu máš ale stále "natlačíme do vymazané dortové formy". Dortová forma pr.24 cm má ale objem 2,26 litru, zatímco plech 36x27x5 cm objem 4,86 litru, což je tedy obrovský rozdíl. Tak prosím tu dortovou formu vymaž.

Pro ty, které jako já rády postaví nádobu z pekárny na váhu a dovažují i tekuté přísady: mouka 420 g, máslo 50 g, cukr 70 g, čerstvé droždí 16 g. Mléka jsem dala 200 g (vodu už ne). ;-)

Jitkab

11. 2. 2010 22:53

Presne tak, velky plech. Ja jsem to delala na plechu 32x23x5 cm i 36x27x5 cm a vzdycky se to povedlo. Pridam to do receptu.

Gabina

11. 2. 2010 19:52

Ivano, já bych to viděla na velký plech. Tři hrnky mouky jsou přes půl kila;-), což je na dortovou formu až dost

Ivana64

11. 2. 2010 18:34

Jitko, v jak velké formě jsi buchtu pekla?
Mám dortovou 24 cm, vzala jsem tedy pekáček 22x22 (má větší plochu dna). Buchta mi vyskočila přes okraj a část smetany vytekla. :-//
Chuťově dobrá, jen se mi zdá moc vysoká, bude to asi opravdu chtít větší formu. A to těsto je prima, hezky se s ním pracuje.
Ještě jsem do těsta přidala rozinky máčené v rumu a zbytek, co rozinky nenasákly, jsem dala do polevy místo části smetany. :-D

yanull

8. 2. 2010 14:01

Děvčata, děkuji vám za přepočty droždí, zase jsem o trošku chytřejší ;-):-K

Ivana64

7. 2. 2010 21:38

anebo taky 1,5 lžičky sušeného = 15,75 g čerstvého droždí ;-)

Jitkab

7. 2. 2010 19:30

Cha cha! :-D Jak rikam, nejsem zadny matematik. :-)

Amira

7. 2. 2010 19:11

Jitko, možná než 3/4 poloviny kostky čerstvého, není lepší jednoduše 1/3 čerstvého? ;-)

Jitkab

7. 2. 2010 18:22

Tak jsem se mrkla na to droždí a vypadá to takhle:
1 kostka čerstvého droždí = 4 lžičky sušeného
1/2 kostky = 2 lžičky sušeného
Takže 1 1/2 lžičky sušeného droždí by mělo být asi 3/4 poloviny kostky čerstvého. Zní to hrozně a je fakt, že nejsem žádný matematik, ale snad je to ono.

yanull

7. 2. 2010 15:50

Tak v mouce už mám jasno, díky za doplnění, jen mám ještě jeden menší problém. Používám droždí ve většině případů čerstvé, poradíte mi prosím někdo, kolik ho mám dát místo toho sušeného?

Jitkab

7. 2. 2010 15:45

Uz jsem recept doplnila (mouka, hrnky). Diky za bodiky.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketová buchta se skořicí výborná buchta buchta z cukety se skořicí buchta ze sušeného mléka kolik je 1/3 litru výborná buchta z domácí pekárny sypání na buchtu převod sušeného droždí na čerstvé buchta s pudinkem a skořici skořicová buchta výborná buchta z rebarbory přepočet droždí cuketová buchta s pudinkem prevod litru na kila domácí pekárna buchta cuketový koláč se skořicí prevod litry na kila výborná buchta z pekárny kolik je 1/3 z litru buchta se smetanou a skořicí

Suroviny: mléko, voda, vejce, mouka hladká, sůl, máslo, cukr, droždí sušené, cukr písek, skořice, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Výborná bavorská buchta se skořicí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAwo