Mrkev dušená na víně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,54 g |
Tuky | 43,87 g |
Vláknina | 3,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 367 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 50,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč je mrkev oranžová? Přidávám z Designreaderu vyčtenou zajímavou, pro mne novou informaci:
"Překvapivě se jedná o politický design, propagandu. Ještě před pár sty lety byla mrkev škaredá a nažloutlá. Dnes se nám doma válí čerstvě geneticky nadesignovaná hypermrkev. Kde se vzala její příjemně teplá barva? V 17. století se nizozemští pěstitelé rozhodli vykultivovat mrkev oranžovou, aby vzdali hold Vilému Oranžskému, vůdci revoluce a osvoboditeli od španělskému režimu. A tak byla vymazána tisíciletá tradice fialových, bílých a žlutých mrkví."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 5. 2015 14:42
27. 5. 2015 11:11
27. 5. 2015 10:54
27. 5. 2015 10:36
Posilam zaslouzeny bod a dekuji za dalsi skvely recept, ukladam.
7. 2. 2015 08:42
5. 2. 2015 19:53
5. 2. 2015 19:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 19 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 1 hodinou
Listové těsto
misak2 uvařila před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 11 hodinami
Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Luciehola uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Další recepty
Tématické fráze: dušená mrkev mrkev recepty dušená mrkev recept mrkev na víně recept na dušenou mrkev recepty na dušena mrkev recepty dušená mrkev recepty z mrkve recepty na dušenou mrkev mrkev v receptech recepty mrkev dušená mrkev recepty mrkev dušena recept dušená mrkev na červeném víně dusena mrkev na cervenem vine recept dušená zelenina na víně mrkev vino mrkev dusena mrkev - recepty recept mrkev
Suroviny: mrkev, máslo, olej, cukr hnědý, hořčice, víno bílé, jablko, zázvor, sůl, pepř, petrželka
Mrkev dušená na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rvpK
7 názorů