

Rajská omáčka "habunda"
Suroviny 15 (po cca 200 ml omáčky)
- 100-150 g másla
- 1 rajský protlak
- 1 rajské pyré (400 g z Kauflandu)
- 3 hovězí bujóny
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- 3 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 5 ks hřebíčku (koření, ne ten na obrázky...:o)
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 4 polévkové lžíce hnědého cukru
- špetka soli
- 2 litry vřelé vody
- Dle potřeby:
- jíška
Postup přípravy receptu
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibulku do zlatova, přidáme hřebíček, bobkový list, nové koření, celý pepř a cca 1-2 minutky osmahneme, poté přidáme mletou skořici a hnědý cukr a zhruba 1 minutu osmahneme za stálého míchání. Následně přidáme rajské pyré a rajský protlak a přivedeme k varu, (bude stačit, když to bude probublávat), poté přilijeme vřelou vodu (z varné konvice), přidáme bujón a přivedeme k varu. Poté stáhneme na poloviční plamen a vaříme cca 15-20 minut, aby se vše povařilo.
Omáčku propasírujeme (stačí přes síto) do jiného hrnce a dáme zpět na oheň (tímto nám vznikne rajská polévka). Potom rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem, (většinou ještě doslazuji, protože 4 polévkové lžíce jsou málo). Nakonec omáčku zahustíme instantní nebo domácí jíškou.
Rajskou omáčku podáváme s těstovinami, (knedlíkem) a s masovými kuličkami, sekanou nebo vařeným hovězím masem. Jaké maso použijete, je na vás (hovězí zadní kýta k tomu bude ideální).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rajská omáčka "habunda"
-
mika59: Určitě nevadí. Hlavně, aby chutnalo...
-
Dělala jsem téměř stejně, jen bez bojónu, ale s kuřecím vývarem. Na másle a koření stejné..k tomu masové kuličky a hrnkové knedlíky. Přidala jsem fotku jestli nevadí..
-
hosta: Dobrý den, děkuji za upozornění. Do komentářů u receptů na www.vareni.cz již uvádím i s odkazem, že jsem recept zveřejnil na Vašich stránkách.
-
Lenunka: noo - pokud jste ten Petr, který upravil recept v komentáři na zmíněných stránkách, bylo by možná dobré to napsat do profilu, jinak se bude různé "zkoumání" opakovat i u jiných vašich receptů, tam uveřejněných, které sem přesunujete. A kdybyste přesunul i fotky, bylo by to fajn
-
Lenunka: Děkuji za tip, pro příště se polepším...
-
habunda: pak by bylo fajn pod recept vložit odkaz na stránky, ze kterých své recepty kopírujete
omlouvám se za nedůvěru, ale máme tu hodně zkušeností s lidmi, co jen kopírují recepty z jiných webů halabala, jsem ráda, že k nim nepatříte -
Lenunka: Dobrý večer, kuchařku mám i na odkazu, který uvádíte, ale tento server je sledovanější a více komentovaný, takže kopíruji své recepty na tento server. Pokud si také všimnete, tak recept je upravený v množství koření, atd. (po letech vaření ho prostě upravuji). A jako autor receptu na - https://recepty.vareni.cz/rajska-omacka-habunda/ - si prostě dávám souhlas tento recept uveřejnit i v této kuchařce...
PS: oproti kuchařce, kam jsem dal recept zveřejnit původně je tato lepší v tom, že si recept můžu opravit okamžitě sám a nemusím psát správci, aby mi ho opravil (to je také ten důvod, proč je původní recept upraven v komentáři a ne přímo v receptu). -
No, tož tak
https://recepty.vareni.cz/rajska-omacka-habunda/
v komentáři z roku 2015 pravý autor upravuje recept, kdežto Vy jste zkopíroval ten původní. Tudíž je jasné, že nejste autorem.
Kopírování z jiných webů bez souhlasu autora zde není povoleno.