Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 222 kJ / 3 399 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,97 g |
| Tuky | 158,17 g |
| Vláknina | 15,75 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 404,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, pak přimícháme změklé máslo a po troškách mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Přilijeme mléko, vmícháme mák a nakonec přidáme z bílků vyšlehaný sníh.
Krok 4: Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 45 minut při teplotě 180 stupňů.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková bábovka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5wX
Moje poznámka
Maková bábovka od babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5wX
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 18 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 4 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 5 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 9 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 10 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 11 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 11 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 11 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 12 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 12 hodinami
Tématické fráze:
maková bábovka,
makova bábovka recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
máslo,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
mák
Komentáře (4)