Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 922 kJ / 4 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,04 g |
| Tuky | 236,43 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 792 mg |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi prst. Jakmile je mléko ohřáté, odstavíme ho z plotny a přidáme celou kostku droždí. Necháme vzejít kvásek.
Vlijeme do mísy s moukou a pořádně vypracujeme hladké a nelepivé těsto.
Přikryjeme utěrkami a necháme nakynout. Krok 2: Drobenka:
Dáme 1/2 až 1 hrnek cukru moučka,1 celou Heru.
1/2 hrnku polohrubé a 1/2 hrnku hrubé mouky.
Musí se vytvořit tuhé nelepivé těsto, jakoby na linecké.
Dáme do mrazáku a poté, kdy to budeme dávat na koláče, tak drobenku nastrouháme na hrubo. Krok 3: Uděláme placičky, které plníme tvarohem, jablky, mákem, ořechy.
Zabalíme, dáme drobenku a pečeme pozvolna na 180-200 st. dozlatova.
Zveřejněno 23. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Moje poznámka
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 3 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 22 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
vláčné koláče,
recept na vlacne kolace,
top recepty vláčné rezy,
vlacne vdolecky,
top recepty vláčný jogurtový koláč,
koláče - nejsou vlacne,
vyborne a vlacne kolace
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
droždí,
mléko,
cukr krupice,
olej,
kůra citronová,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
tuk hera
Komentáře (7)
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama