Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 224 kJ / 1 727 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,76 g |
Tuky | 88,66 g |
Vláknina | 8,93 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,64 g |
Sacharidy | 186,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.
Krok 2: Těsto dáme na dvě hodiny do ledničky. Připevníme na stůl mlýnek na maso s nástavcem a nameleme tyčinky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Použijeme podle chuti na posypání sezam, kmín, mák.
Krok 3: Dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut dozlatova.
Zveřejněno 15. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Moje poznámka
Křupavé tyčinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7P11
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapr na zelenině
Blofas před 56 minutami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 1 hodinou
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 2 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 3 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 4 hodinami
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
mléko,
sůl,
kmín celý,
tuk,
vejce
Komentáře (4)