Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový salát s majolkou/jogurtem a krevetami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 354 kJ /
3 670 kcal
Bílkoviny147,75 g
Tuky301,03 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 2,30 g
Sodík 5,21 g
Sůl12,54 g
Sacharidy83,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve propláchneme krevety pod tekoucí vodou. Následně vaříme ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Necháme vychladnout a pokapeme šťávou z citronu. Krok 2: Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím dáme uvařit vajíčka natvrdo. Dále nakrájíme cibulku. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. Krok 3: A začneme vše postupně dávat na sebe do mísy, nejdřív dáme vrstvu rajčat, na to cibulku, vajíčka, kabanos a krevetky. Osolíme, opepříme a zase další vrstva a stále opakovat, dokud mísa není skoro plná. Krok 4: Zalijeme majolkou a bílým jogurtem a dáme do lednice, ve které to necháme 2 hodiny. Znovu vyndáme mísu, vše uvnitř pořádně promícháme a necháme zase chladit. Nejlepší je jíst ho druhý den.

Zveřejněno 20. 6. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpKB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpKB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jurgen.k: No já ty obyčejné točeňáky nekupuju, ale docela se mi osvědčil Točený šunkový salám od MP Krásno, stojí okolo 150,-Kč za kilo a je v něm opravdu hodně kousků masa (šunky) a je dobře ochucený. Na složení jsem se nikdy nedívala (k točeňáku žádnou cedulku nedostanete ;-)), ale chutná mi. Takže když se nedostanu k "mému" řezníkovi-soukromníkovi, tak kupuji tento. Možná kdyby jste se po něm poptal, a vyzkoušel ho...:-8 To jen tak na okraj, nic vám nenutím. ;-):-8 Mějte se hezky a zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Zdravím ;) a děkuji za tak obsáhlí komentář ... Ano je to tak dobrý ,,točenák,, opravdu je síla sehnat, já mám vyzkoušeno že je dobrý z Globusu a nebo v Kaufu ale vždy jen od pultového prodeje, to co se balí do tich obalů je opravdu nic moc :D . Ale vím, že někdo tam ten točenák nedává, ale i klasické buřty který jim chutnají, takže tady ty možnosti jsou různé a co jak má rád ;).
Co se týká poměru majonézy, to je na každém, mě se to osvědčilo namíchat s bílím jogurtem a je to fajn ;).
Tak snad aspoň trošku jsem pomohl a přeji hezký den ;:-);-):yes:

Jurgen.k: Ráda bych se zeptala, kde a jaký točený salám kupujete, prostě zda máte zdroj kvalitního točeňáku, protože mně přiadá, že se ty točeňáky, prodávané v současné době se nedají jist. :-((
Jinak kromě velkého množství majonézy by ten salát nebyl špatný, někdo tu majonézu může mít ve větším množství rád, ale to už by si mohl každý upravit podle svého. ;-)
Recept nehaním, ale nedalo mi to, takže se snad dozvím něco o tom točeňáku. :-) Nebo by možná receptu prospělo použití jiné uzneniny. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
rajče, cibulka jarní, kabanos, vejce, krevety, pepř, majolka, jogurt bílý, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu