Řezy z Majolky® s ovocným krémem

Hella Kuchařka:

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 16 názorů

520

Suroviny

4 vejce
6 lžic cukru
12 lžic polohrubé mouky
100 g Majolky® nebo majonézy ( tj. 3 vrchovaté lžíce nebo sáček Poličanka)
0,5 prášku do pečiva
Krém:
125 g Hery (másla)
2 lžíce moučkového cukru
1/2 pudinkového prášku
250 - 500 g ovoce :
maliny
jahody
rybíz
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pečeme ve vyšším pekáči.

  2. Po upečení a vychladnutí přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme.

  3. Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem.

  4. Necháme vychladit a pak pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.

Poznámka

Můžeme také péci na plechu, plát těsta změříme a rozdělíme na 4 pruhy, pak složíme na sebe. Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.

Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 362 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy z Majolky® s ovocným krémem

  • janatka janatka

    No teda mohli jsme se užrat.Vyzkoušeno z čerstvých jahod,takže té šťávy moc nebylo.Moc dobré:-K:-p.Ozdobeno šlehačkou .

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    přidávám fotečku a 15.bodík :-):-)
    Nevím čím to bylo,ale krém mi stále nechtěl zhoustnout a šíleně tekl..tím jsem přece nemohla natřít piškotový plát,tak jsem tam ještě přidala asi polovinu zakysanky a 1 nízkotučný tvaroh.Všichni jsme si náramně smlsli:-D:-)) Určitě byla chyba někde u mě,ale opravdu nevím v čem:-8 Jinak děkuji za príma recept:yes::-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Řezy jsou moc dobré, krém jemný a lehký. Posílám bodík a foto.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Hello jako vždy báječné:yes::yes:Posílám bodík

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Moc hezké řezy:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Helli, tvoje pečení je vždycky radost pohledět. A o chuti vůbec nepochybuji.:yes: Bodík máš jasný ;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jani, za dobrou slivovičku, co máš, klidně :-)Ale máš šikovného přítele, tak se neboj, on ti i to prkýnko :-D zhotoví :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Heli, já peču většinou velkou podkovu nebo srdce a tam někdy někdy problém s rovnoměrným krájením. S menšími díly ne. Také by mne zajímalo, kde se to dá koupit. pokusím se to někde sehnat.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Vypadá to nádherně,ale taky mám problém s krájením :-(:-(,dávám bodík:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hello, to je nádhera, ale já jsem přesně ten tip, co by to nerozkrojil:-// Musela bych to pak použít na punč, při mé šikovnosti:-D Takže, Pipre, to mi budeš muset vysvětlit, ta prkýnka, nebo dřeva a pokud možno osobně, z výkladu moc chytrá nejsem, víš, že jsem mdlého rozumu a pod dohledem statného ošetřovatele:-)):-D:-)):-D A ty Hello máš bod!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Pipre, něco podobného se prodává, vyfotila jsem to, koukni do diskuze. Ale tady to není zapotřebí, není problém to rozříznout. A pokud si na to někdo netroufne, může to upéct na plechu a pak rozříznout na 4 pruhy a slepit.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já se zapomněla přihlásit:-) A divila jsem se, proč to po mně chce opsat součet čísel :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre(neregistrovaný)

    Moučník vypadá velmi hezky. Já jsem někde slyšela, že to jde rozkrojit i nití, tak jsem spekulovala jak, až jsem minule přišla na svůj způsob a také vyzkoušela. Pomocí dvou kostek ze dřeva (může být cokoli i z umělé hmoty ale aby se to neviklalo a neměnilo výšku) do kterých jsem udělala ve stejné výši na obou zářezy pro připevnění nitě, a posouváním kostek na stole s napnutou nití do stran a dopředu po stole jsem rozkrájela stejnoměrně dort. Musela jsem mít ale pomocníka, aby dort přidržel proti posunutí. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Helli, dávám ti bodíka, i když jsem to ještě nezkoušela:yes:vypadá to krásně, jako od profíka cukráře (ale to ty skoro jsi);-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Helli, to vypadá tak krásně:yes: a jak to máš pěkně stejnoměrně rozkrojený, to já nikdy tak pěkně neudělám:-// nemáš nějaký fígl jak na to:-? tohle je určitě za bodík:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: želatinové řezy s krémem jahodové řezy jako od cukráře moučník z Majolky® moučníky z Majolky® řezy z majonézy ovocné želatinové řezy Majolka® recept řezy s krémem zákusky s ovocem a krémem recepty želatinové řezy řezy s krémem a ovocem řezy s ovocem a krémém bublanina z Majolky® babicovy dobroty recepty moučníky rezy s kremem a rosolem želatinové řezy s ovocem šlehačkové krémy ztužené želatinou řezy s majonézy pečení z Majolky® z Majolky®

Zapomněl/a jsem heslo