Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 546 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,99 g |
Tuky | 131,60 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,61 g |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 317,12 g |
Postup přípravy
Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku. Krok 2: Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
. Krok 3: Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Moje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 11 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 1 minutou
Pečená švestková povidla
Sbotka před 1 hodinou
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 2 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 2 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 3 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 3 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
TondaJ před 5 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
sůl,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (9)
Když se mi udělali oka od čokolády na smetaně tak ponorným mixérem jsem to projela jen dvouma otočkama a bylo ganache krásně čisté. To mám zkušenost od cukrářky
Běžně se nalámaná čokoláda rozpouští v horké šlehačce takřka volně, příp. se směs trošku zamíchá
Sice nevím, jak se ganache zachová při mixování (a zkoušet to nebudu), ale přijde mi že autorka nerozlišuje mezi šleháním vs. mixováním