Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 199 kJ / 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,86 g |
Tuky | 24,12 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 617 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 34,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout.
Krok 2: Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce.
Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme. Krok 3: Uvaříme brambory a poté opečeme na másle. Krok 4: Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.
Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme. Krok 3: Uvaříme brambory a poté opečeme na másle. Krok 4: Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.
Zveřejněno 13. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Litevský studený boršč Šaltibarščiai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AY1j
Moje poznámka
Litevský studený boršč Šaltibarščiai
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AY1j
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
litevský boršč,
litevské máslo,
šaltibarščiai recept dala,
litevske recepty,
šaltibarščaj,
šaltibarščiai polévka recept,
studený boršč,
polevka saltibarscai,
saltibarscai recept,
studený boršč,
červená řepa na studeno recepty,
saltiabrsciai
Suroviny:
řepa červená,
vejce,
okurka čerstvá,
kopr,
cibulka jarní,
kefír,
mléko,
sůl,
brambory
Komentáře (1)