Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litevský boršč

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

11. 3. 2009 09:56

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 820 kJ / 913 kcal
Bílkoviny40,64 g
Tuky55,90 g
Vláknina13,55 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,40 g
Sacharidy55,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj mám již roky z nějakého sešitku,ani nevím z jakého.Fotku dodám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva.M

23. 1. 2017 18:58

Dobrý den, me zaujali vaše komentáře co se týče litevského boršče.Ja pocházím z Litvy, a v Litvě se vaří jak teplý,tak studený.Hlavní indigrience - červená řepa.Teplý uvaří každý jak jemu chutná a studený ,se uvaří jenom řepa nechá se vychladnout,pak se smíchá nastrouhaná: řepa, okurka-hadovka, nakraji se lahůdková cibulka a naseká se kopr a vše smíchá se s kefirem (acidem) a sůl dle chuti a jestli je hustá polívka tak přidává se voda vychladla vařena na vrch dává se vařené vejce nakrájené a lžička zakysané smetany podává se s vařeným teplým bramborem .Je to zdravá a osvěžující polévka v horkých letních dnech.Doporučuji ochutnat kdo má rád řepu a nebude vadit růžová barva polévki:-K:yes:

spagetka spagetka

20. 1. 2016 10:18

Ten chlazený originál ale vypadá taky velmi dobře :-p:yes:, nevěděla jsem o něm, zas jsem chytřejší. Jelikož tyhle polévky máme rádi, určitě v létě vyzkouším, bude se hodit, zvláště jestli budou takové vedřince jako loni.

Jikotka Jikotka

20. 1. 2016 09:56

zizala:Vzpoměla jsem si,že jsem recept vyčetla z Receptů pro mikrovlnné trouby a tam se jmenuje takhle, upravila jsem si ho podle sebe...

zizala zizala (moderátorka)

20. 1. 2016 09:48

Jikotka: Neregi Hája to vyjádřil/a hodně kostrbatě :-) ale litevský boršč je skutečně něco jiného a jí se chlazený.
http://www.dadalovakucharka.cz/pol/polr0190.html

Jikotka Jikotka

20. 1. 2016 09:45

Nemám ke komentáři neregi.co říct :-//

casino casino

20. 1. 2016 09:19

No, možná Hája: chtěl(a) říci, že se jí postudenu...:-D

spagetka spagetka

20. 1. 2016 05:35

Hája: Už vůbec ne vařený? Takže tyto suroviny se na Litvě jedí syrové? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hája

19. 1. 2016 16:36

Toto není litevský borčš, ale... :-(( Opravdový litevský není ani se zelím, ani s klobásou a už vůbec se vařený!

piskaa

13. 5. 2010 13:23

tak dneska boršč vařím, dala jsem tam sterilizovanou řepu plus ještě bobkový list a nové koření a musím říct, že je to výýbornéé!!!! mňamka:yes:

Jikotka Jikotka

11. 3. 2009 11:52

Já jsem dneska neměla hlávkové zelí použila jsem čínské a je to výborné.Jen se čínské vaří kratší dobu,ale príma...:-p:-*:-D

Bibinka Bibinka

11. 3. 2009 11:31

Jani R.,určitě to jde:-!Já ho dělala už mnohokrát a snad jen 2x jsem použila čerstvou řepu, jinak používám tu sterilovanou na kostičky. Ten udělej, je moc dobrej :-pa vcelku je jedno jakou zeleninu použiješ, ale ta řepa a zelí je nutnost. Znám, tak dávám bodíka:yes:

Jikotka Jikotka

11. 3. 2009 11:23

Janko myslím že naložená řepa by nebyla ono!Nejlepší je čerstvá,ale zkusit to můžeš.:-*:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2009 11:20

Jen se zeptám, řepu na plátky?:-O Nemohla by být ta zavařená kostičková?:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 3. 2009 11:18

Jiřko, to si určitě uložím. Boršč jsem nikdy nedělala, ale nedávno moje dcera a říkala, že to nemělo chybu, tak jsem jí hned poslala tenhle recept, ať porovná. Já ho určitě budu dělat. Díky!:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršť boršč s čerstvou červenou řepou litevská polévka jednoduchý boršč boršč boršč ze sterilizované řepy nejlepší boršč boršč ze zavařené řepy polivka borst boršč s červenou řepou boršč recepty boršč kuchařka pro dceru litevský studený boršč boršč činske zeli levný boršč levné vaření polevky borst boršč z zavařené červené řepy litevská polevka z repy borsc po litevsky-recept boršč recept

Suroviny: zelí hlávkové, brambory, mrkev, celer, řepa červená, klobása moravská, protlak rajský, sádlo, smetana kysaná, mouka hladká, pórek, šťáva citronová, sůl

TopRecepty.cz

Litevský boršč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkBA