Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 536 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,85 g |
Tuky | 15,84 g |
Vláknina | 3,10 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,42 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2 dni, v létě 1 den, nejlépe v kameninové nádobě. Pak ruce namáčíme ve studené vodě a utvoříme 2 šišky.
Krok 2: Šišky sekané klademe na pekáč vymazaný sádlem a vysypaný strouh. houskou. Povrch sekané můžeme trochu posypat kmínem. Pečeme dozlatova při teplotě 180 st. C, přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou (příp. vývarem).
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Moje poznámka
Sekaná podle tatínka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nz9N
Nejnovější recepty
Cuketové hranolky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 21 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 22 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno 26. 6. 2025 07:48
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí nudličky se šunkou
Honza62 před 24 minutami
Krémová kedlubnová polévka
Daduse před 26 minutami
Nejlepší bublanina
mjanickam před 5 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 13 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 15 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 15 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 16 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 16 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
paprika sušená sladká,
pepř,
koření nové koření mleté,
cukr písek,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (5)