Suroviny
Porce: cca 60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,66 g |
Tuky | 248,09 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 421,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
Krok 2: Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Zveřejněno 22. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Moje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvové čatní
RadkaR před 1 hodinou
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 3 hodinami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 3 hodinami
Domácí kečup
MarketaBod před 3 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 4 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 6 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (6)
No, pokud by autorka dělala rohlíčky jako ich, tedy bez CELÝCH vajec, resp. bez žloutků, tak by se jí se ffší pravděpodobností nepovedly
yanull:
Já naopak vkládám rohlíčky do cukru hned po vytažení z trouby, viz koment zde: https://www.toprecepty.cz/recept/30464-andelske-va...
Připojím malou radu. Na horkých rohlíčcích ulpí velké množství cukru, zdá se mi to zbytečné proto je obaluji jen vlažné nebo zcela zchladlé.