Suroviny
Porce: cca 60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,66 g |
| Tuky | 248,09 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 119 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 421,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
Krok 2: Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Zveřejněno 22. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Moje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 12 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 15 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 2 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 2 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 2 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 3 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 5 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (6)
No, pokud by autorka dělala rohlíčky jako ich, tedy bez CELÝCH vajec, resp. bez žloutků, tak by se jí se ffší pravděpodobností nepovedly
yanull:
Já naopak vkládám rohlíčky do cukru hned po vytažení z trouby, viz koment zde: https://www.toprecepty.cz/recept/30464-andelske-va...
Připojím malou radu. Na horkých rohlíčcích ulpí velké množství cukru, zdá se mi to zbytečné proto je obaluji jen vlažné nebo zcela zchladlé.