Suroviny
Porce: asi sedesat krajicku.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 526 kJ / 5 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,17 g |
Tuky | 210,81 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 636,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.
Krok 2: Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi.
Krok 3: Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.
Zveřejněno 2. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasické italské toskánské Biscotti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDA9
Moje poznámka
Klasické italské toskánské Biscotti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDA9
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
mouka,
cukr písek,
vejce,
skořice mletá,
prášek do pečiva,
mandle,
mandle,
extrakt vanilkový
Komentáře (11)
No, klidně do příštích Vánoc
...a není je ani potřeba skladovat "v dobre uzavrene plastikove krabici."
Ono to už více neztvrdne, ale ani nezměkne, že
***
Mám odzkoušeno s ořechy i oříšky (loupanými i neloupanými)