Klasické italské toskánské Biscotti

Moučníky OstatníŘezy Doba přípravy: 50 minut i s upecenim 10 názorů

Moučníky OstatníŘezy Doba přípravy: 50 minut i s upecenim 10 názorů

Suroviny asi sedesat krajicku.

2 hrnecky mouky
3/4 hrnecku piskoveho cukru
3 velka vajicka
1/2 kavove lzicky mlete skorice
1,5 kavove lzicky prasku do peciva
1,5 hrnecku mandli se slupkou
(ja davam polovinu mandli a polovinu liskovych orisku)
2 kavove lzicky vanilkoveho extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.

  2. Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi.

  3. Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.

Poznámka od kuchařky

Recept mam od me italske kamaradky. Platky nejsou moc sladke, ale vynikajici jsou s dobrou kavou k odpolednimu posezeni

Hrnecek ma objem 250 ml.

Komentáře k receptu Klasické italské toskánské Biscotti

  • rihana rihana

    Jo jo, ráda experimentuji.

    Odpovědět

  • hazel hazel(autor receptu)

    rihana: Mate pravdu ,jsou tvrde,musi se servirovat s kavou. Je hezke vsak,ze jste je zkusila.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tak jsem upekla, chutná mi to, ale bohužel to neukoušu, bojím se o zuby. Ale to neva, prostě si je ke kávě nakrájím.:-Q

    Odpovědět

  • rihana rihana

    hazel, casino: moc děkuji za odpovědi, ráda vyzkouším.

    Odpovědět

  • hazel hazel(autor receptu)

    rihana: casino, jiz za me odpovedel, s jeho humorem. Pecivo je tvrdsi,vydrzi dlouho,u nas tedy ne ,protoze my ho mame radi. Duvod proc uschovavat v tesne krabici a zabalene ve voskovem papire ,je ne proto aby zmekly,ale proto aby zustaly jak cerstve upecene a vonave co nejdele. Hezky den Vam preji a casino Vam take.

    Odpovědět

  • casino casino

    rihana:
    No, klidně do příštích Vánoc :-)
    ...a není je ani potřeba skladovat "v dobre uzavrene plastikove krabici." 8-(
    Ono to už více neztvrdne, ale ani nezměkne, že ;-)
    ***
    Mám odzkoušeno s ořechy i oříšky (loupanými i neloupanými):yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Prosím, jak dlouho toto pečivo vydrží?

    Odpovědět

  • hazel hazel(autor receptu)

    teufel: Eja57 Vam jiz odpovedela celkem spravne. Mouku pouzivam tuto na vse" All purpose unbleached". Nemohu rici jestli se podoba te ceske hladke,ale s jakymkoli recepsem nemam nikdy problemi,kdyz pouziji tuto mouku. Hezky den preji.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    teufel: hladkou...autorka píše z Kanady, ta jejich "universal" se podobá naší hladké ...a do biskvitů vždycky hladkou...

    Odpovědět

  • teufel teufel

    Jaká mouka prosím?

    Odpovědět