Suroviny
Porce: asi sedesat krajicku.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 526 kJ / 5 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,17 g |
Tuky | 210,81 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 2,07 g |
Sacharidy | 636,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.
Krok 2: Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame vyslehana vajicka do misky s moukou a pokracujeme v michani, az se vse spoji na tuhe testo. Pracovni desku poprasime trochou mouky, prendame testo na pracovni desku a rozdelime ho na dva dily. Z kazde poloviny utvorime valecek, ktery prendame na pripraveny plech s pecicim papirem. Oba valecky nedavame blizko k sobe ani blizko k okraji plechu. Oba valecky rukou trochu na povrchu zplacatime. Dame do vyhrate trouby na 175-180 stupnu a peceme 25-30 minut, az jsou oba valecky asi dvakrat tak velke, nez jak jsme je dali do trouby. Musi byt na dotek tvrdsi.
Krok 3: Po vytazeni z trouby je nechame uplne vychladnout. Troubu znovu zapneme na 175-180°C, upecene a vychladle valecky nakrajime sikmo na platky asi 1 cm silne. Polozime je na plech peceme znovu asi 15-20 minut, dokud nejsou platky uprazene.. Po vychladnuti je ulozime zabalene ve voskovem papire v dobre uzavrene plastikove krabici.
Zveřejněno 2. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasické italské toskánské Biscotti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDA9
Moje poznámka
Klasické italské toskánské Biscotti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDA9
Nejnovější recepty
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 2 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 20 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 22 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Indianapi před 18 minutami
Poctivá květáková polévka
janatka před 22 minutami
Česnekový dresink
Nadja před 24 minutami
Pikantní kančí krkovička
David1326 před 28 minutami
Hrníčková bábovka
Bajdina před 46 minutami
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 1 hodinou
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 1 hodinou
Uzený guláš
brtna před 2 hodinami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 2 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 2 hodinami
Suroviny:
mouka,
cukr písek,
vejce,
skořice mletá,
prášek do pečiva,
mandle,
mandle,
extrakt vanilkový
Komentáře (11)
No, klidně do příštích Vánoc
...a není je ani potřeba skladovat "v dobre uzavrene plastikove krabici."
Ono to už více neztvrdne, ale ani nezměkne, že
***
Mám odzkoušeno s ořechy i oříšky (loupanými i neloupanými)